Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

Aantal besmettingen per week voor het eerst boven de honderd

Teylingen • In Teylingen zijn vorige week 123 mensen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Hollands Midden. Dat is een flinke toename ten opzichte van een week eerder. Toen werden 89 mensen positief getest op het virus.

Vorige week dinsdag werd bekend dat de Rijksoverheid nieuwe maatregelen neemt. De horeca is dicht, mondkapjes worden verplicht in publieke binnenruimte, een verbod op evenementen, en een maximaal aantal van 4 personen samen buiten. Volgens minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zal de gedeeltelijke lockdown zeker vier weken aanhouden.

Zeer ernstig

Het aantal coronabesmettingen in Hollands Midden is zo hard opgelopen dat de situatie niet langer ‘ernstig’ wordt genoemd, maar ‘zeer ernstig’. Dit nieuwe - hogere - risiconiveau is woensdag ingegaan.

De reguliere zorg in de veiligheidsregio’s Hollands Midden en Haaglanden wordt verder afgeschaald. Het aantal Covid-patiënten dat wordt verpleegd of op de ic ligt neemt nog steeds toe. Daarom heeft het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) regio West besloten om de reguliere zorg in de regio nog verder af te schalen. Zestig procent van de planbare, reguliere zorg kan straks niet meer geleverd worden.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Teylingen per week. De afgelopen maand zijn meer dan 300 besmettingen vastgesteld. Sinds maart zijn in Teylingen in totaal 460 inwoners positief getest. Het merendeel dus in de laatste maand. | Staafdiagram: GGD Hollands Midden

Meer berichten