Logo deteylinger.nl
<p>Het interieur van de supermarkt aan de Hoofdstraat is vorige week gesloopt. | Foto: MV</p>

Het interieur van de supermarkt aan de Hoofdstraat is vorige week gesloopt. | Foto: MV

(Foto: MV)
Sassenheim

Sloophamers aan slag bij voormalig supermarkt Digros

Sassenheim • De sloop van de voormalig supermarkt Digros/Dirk van den Broek aan de Hoofdstraat is vorige week gestart. Ook de oude drogisterij op de hoek van de Oude Haven en Vaartkade gaat tegen de grond voor nieuwbouw.

In het nieuwbouwplan draait het om een nieuwe supermarkt met daarboven 26 appartementen en een parkeerkelder. Op de hoek Vaartkade en Oude Haven komt ook winkelruimte, met daarboven 12 appartementen. Die zijn in verschillende prijsklasse, van sociale huur prijzen tot prijzen in de vrije sector. Bij het plan hoort ook de herindeling van het parkeerterrein ter hoogte van de Concordiastraat.

Optimistisch

Het plan voor nieuwbouw ligt al jaren op de plank. Al in 2014 ondertekenden Brookland, de vastgoedtak van Dirk van den Broek, de overeenkomst met de gemeente. De start van de bouw was toen optimistisch ingeschat op 2016. Dat bleek allemaal niet haalbaar. Zo maakten de omwonenden onder andere bezwaar tegen een onoverzichtelijke verkeerssituatie bij de Concordiastraat. Ook werd in 2018 in diezelfde brandbrief aan de gemeente kenbaar gemaakt dat men het plan wel erg kolossaal vindt. Ondertussen stond het pand al leeg en was de supermarkt naar een tijdelijke locatie aan de Wasbeekerlaan. De supermarkt heeft tot februari 2021 toestemming om daar te blijven.

Start bouw in juni 2021

De sloophamer is ondertussen in actie gekomen. Vorige week is binnenin beide panden gesloopt, en deze week gaat de voormalige drogist aan de Oude Haven tegen de vlakte. Daarna volgt op die locatie archeologisch onderzoek. Vervolgens verwacht de opdrachtgever tussen 23 november en 18 december de laatste sloopwerkzaamheden te moeten doen. De voormalige supermarkt aan de Hoofdstraat gaat in de week van 16 november verdwijnen. Die werkzaamheden duren tot 30 november. In januari 2021 wordt een aanbesteding gehouden onder een aantal aannemers, waar Brookland eerder mee heeft gewerkt. De verwachting is dat in april 2021 de winnaar bekend is. Dat bouwbedrijf gaat in juni 2021 starten met de bouw. Brookland verwacht op dit moment twee jaar bezig te zijn voordat de bouw is afgerond.

Meer berichten