Logo deteylinger.nl
<p>Sara met haar hondje Lucy in Park Rusthoff.</p>

Sara met haar hondje Lucy in Park Rusthoff.

(Foto: pr.)
Sassenheim

Kapster Sara heeft haar toekomstige man pas één keer ontmoet

Teylingen • Het zou zo maar een goed stel kunnen zijn voor de kerstspecial van ‘All you need is love’, het tv-programma van RTL waarin Robert ten Brink geliefden herenigt.

Door Jan Leune

Zij: Sara, 25 jaar, Nederlandse, van Iraakse afkomst, woont sinds 2012 in Teylingen, is kapster.

Hij: Martin, 30 jaar, Australiër, eveneens Irakees van geboorte, woont in Melbourne, is automonteur.

Sara en Martin zijn al zes jaar verliefd op elkaar. Ze leerden elkaar kennen via een Facebookgroep van over de hele wereld verspreide christelijke jongeren die in meerderheid gemeen hebben dat zij in Irak zijn geboren.

Sara en Martin hebben elkaar in die zes jaar zegge en schrijve één keer live ontmoet. Vorige zomer tijdens een vakantie in Turkije. En hebben zich toen meteen verloofd. Familieleden van beide kanten waren daarbij aanwezig.

In de kapsalon

Mijn kennismaking met Sara is onverwacht. Ik laat om de zoveel weken mijn haar fatsoeneren bij de dichtstbijzijnde kapsalon. Dat is (sinds ik in Sassenheim woon) Karam aan de Hoofdstraat. De afgelopen maanden werd ik daar enkele keren geknipt door een jonge vrouw. Die zei nauwelijks boe of bah. Dat vond ik wel zo prettig, want ook ik ben geen grote prater.

Vorige week vroeg deze kapster mij opeens of ze “u” of “jij” tegen me moest zeggen, hoe het met me ging in coronatijd en ze informeerde naar mijn hobby’s. Na een paar tegenvragen van dezelfde aard kwam ze op dreef, praatte ze honderd uit, stelde zich voor als Sara. Ze bleek uit Mosoel te komen, woont in bij haar broer, is mantelzorger voor haar ziekelijke moeder, heeft als hobby schilderen. Sara vertelde verloofd te zijn met een jongeman die in Australië woont. Het koppel wil trouwen, maar gezien de coronarestricties is onduidelijk wanneer dat mogelijk is. “Raar verhaal he?”, besluit Sara mijn knipbeurt.

Lees het hele interview met Sara in De Teylinger van woensdag 11 november.

Meer berichten