Logo deteylinger.nl
Foto: MV
Warmond

Werk Warmonderhekbrug uitgesteld naar najaar 2021

  Politiek

Warmond •  B&W heeft besloten de Warmonderhekbrug pas na de zomer van 2021 te vervangen. Een aanpassing in de zomer heeft een te groot nadelig effect op de economische- en toeristische sector.

Door Nico Kuyt

B&W heeft onderzocht wat de beste periode is om de brug te vervangen. De werkzaamheden waren al uitgesteld. Onder de brug ligt een belangrijke gasleiding, die tijdelijk moet worden verlegd. Dat kan niet in het stookseizoen van oktober tot en met april. Vanaf mei 2021 zouden weliswaar de werkzaamheden kunnen aanvangen, maar dan is Warmond in het zomerseizoen niet bereikbaar vanaf de zijde van Oegstgeest. Ook is er geen doorvaart mogelijk. De economische- en toeristische sector kent al zware tijden door de coronacrisis en B&W besloot om het vervangen dan maar na het zomerseizoen ergens in september/oktober 2021 te starten. De brug is weliswaar in slechte staat, maar volgens de inspectie nog steeds veilig. De brug wordt ieder kwartaal geïnspecteerd en uitstel blijkt te kunnen.

Herenweg

De herinrichting van de Herenweg zou medio 2021 kunnen starten, maar dat gaat ook weer niet, want dan is deze niet op tijd klaar voor de geplande start van de brug. De weg en de brug kunnen niet tegelijkertijd onder handen worden genomen, want dan is Warmond van alle kanten niet meer bereikbaar. B&W heeft gekeken welk deel van de herinrichting nog voor de zomer 2021 kan worden uitgevoerd voordat de brug wordt vervangen en het kan voor het stuk Herenweg vanaf de Bloemistendam tot en met de Wasbeeklaan. In dit deel wordt een veilige fietsoversteek bij de Laan van Oostergeest gemaakt, de kruising Herenweg - Beatrixlaan duurzaam veilig ingericht en diverse fysieke en visuele drempels aangelegd. De herinrichting van de Sweilandstraat en van de Herenweg tussen de Padoxlaan en de Bloemistendam volgen dan in 2022 na het vervangen van de brug.

Meer berichten