Logo deteylinger.nl
<p>Als de leerlingen van Het Sterrenwerk verhuisd zijn naar de nieuwe locatie aan de Knorrenburgerlaan, dan neemt basisschool Het Bolwerk zijn intrek in de schoollocatie aan de St. Antoniuslaan.&nbsp;</p>

Als de leerlingen van Het Sterrenwerk verhuisd zijn naar de nieuwe locatie aan de Knorrenburgerlaan, dan neemt basisschool Het Bolwerk zijn intrek in de schoollocatie aan de St. Antoniuslaan. 

(Foto: MV)
Sassenheim

Carrousel voor huisvesting van basisscholen in Sassenheim

  Politiek

Sassenheim • De carrousel voor de huisvesting van de basisscholen krijgt vorm, zo blijkt uit informatie die wethouder Arno van Kempen aan de gemeenteraad heeft gezonden.

Door Nico Kuyt

De gemeenteraad heeft onlangs om een stand van zaken gevraagd, want het is nogal een schuiven. De carrousel treft op dit moment een viertal locaties: Allereerst de vervangende nieuwbouw voor Kindcentrum Het Sterrenwerk op de locatie van De Kinderburg aan de de Knorrenburgerlaan. Het Sterrenwerk is ontstaan uit de fusie van de Christelijke basisschool De Rank en R.K. basisschool De Kinderburg. Tijdens de sloop en vervangende nieuwbouw zal een deel van Het Sterrenwerk (de oude Kinderburg) gebruik gaan maken van de voormalige Volksuniversiteit (VU) aan de Kastanjehof. Het Rank-deel blijft op de locatie waar ze nu zitten totdat ze over kunnen naar de nieuwbouw op de Knorrenburgerlaan. De Volksuniversiteit Teylingen is verhuisd naar leegstaande schoollokalen aan de Diligence. In het andere deel is een dependance van de openbare basisschool Het Bolwerk. Als Het Sterrenwerk de locatie Kastanjehof verlaat, komen daar woningen. Met de fusie en verhuizing van De Rank komt de locatie aan de Sint Antoniuslaan leeg. Die wordt vervolgens in gebruik genomen door Het Bolwerk. De dependance van het Bolwerk, dat nu aan de Diligence is gevestigd, zal zich ook voegen op de Antoniuslaan, zodat Het Bolwerk weer zit op één locatie zit. Daarmee komt de locatie aan de Menneweg vrij. Een invulling van deze locatie anders dan onderwijshuisvesting is dan uitdrukkelijk aan de orde. (NK)

Meer berichten