Logo deteylinger.nl
<p>Yves Vergeer in actie tijdens het afgelopen seizoen.&nbsp;</p>

Yves Vergeer in actie tijdens het afgelopen seizoen. 

(Foto: pr./Arjen Vervoort)
Sassenheim

Schaatsers gaan het ijs weer op

  Sport

Warmond/Sassenheim • De leden van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) zijn vanaf begin oktober te vinden op de Kennemer-ijsbaan in Haarlem, waar deels in samenwerking met STS-KGM getraind wordt, en in de Schaatshal in Leiden. Daarnaast zijn er WIJC-rijders die De Uithof in Den Haag gebruiken voor trainingen en wedstrijden.

Er zijn 38 WIJC leden op het eerste trainingsuur in Haarlem; 15 recreanten en 23 wedstrijdrijders. De jeugdleden trainen nu voornamelijk in Haarlem. Op 18 oktober kunnen de pupillen voor de IJskonijncup schaatsen en junioren C voor de IJsbeencup rijden.

Senioren

Tijdens de Kennemercup op 10 oktober reden Quinty Hogervorst (WIJC) bij de dames senioren de 500 en de 1000 meter en Rianne Koot (WIJC) reed die afstanden bij de junioren A. In Heerenveen werden al trainingswedstrijden gehouden door de KNSB en Topteams. Yves Vergeer (WIJC) reed daar op 10 oktober de 5000m als neosenior in 6.43.23. Op 3 oktober deed Calvin van Klink mee aan die trainingswedstrijden op de 500 (37.82)en 1000m (1.16.20).

Marathons

Naast langebaan wedstrijden worden er ook al marathons gereden. De eerste jeugdmarathon in Haarlem werd gewonnen door Mara Vergeer (pupillen A), Stefanie Koot (WIJC) werd vierde in die categorie. Thibault de Vos won bij de heren pupillen A. Rens Vergeer werd tweede bij de heren Junioren C en zijn broer Stijn Vergeer pakte de winst bij de jongens pupillen D. In Den Haag reed Kyenno Fredrikze (WIJC) naar winst bij de junioren C.

De wedstrijden worden vanwege de huidige maatregelen zonder publiek verreden, bij de wedstrijden van de jongere rijders mag soms één ouder als begeleider mee. Er zijn specifieke protocollen en er zijn looprichtingen om het schaatsen zo veilig mogelijk te maken.

Meer berichten