De Teylinger

2 augustus 2017

De Teylinger 2 augustus 2017


Adest steelt de show op WMC

Het zit er op, de eindpose van Adest Musica voor het rood-wit-blauw. | Foto: pr. Foto: pr.

Sassenheim n Een jaar van voorbereiding, repetities en urenlange exercities heeft op zondag 30 juli voor Adest Musica een meer dan voortreffelijk resultaat opgeleverd tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. In het uitverkochte Parkstad Limburg Stadion werden door de 70 Adest muzikanten prachtige noteringen behaald op de mars en show. De Sassenheimers mogen zich ook de op een na beste van de wereld noemen op het onderdeel 'show'.

Zo'n 300 supporters - waaronder burgemeester Carla Breuer- hebben de verrichtingen van Adest Musica met spanning gevolgd. Op deze laatste dag van het WMC werden een zestal marsen en negen shows gelopen. Voor beide onderdelen was Adest de laatste in de reeks van optredens.

De eerste unieke bocht in de mars brengt al een golf van enthousiasme bij de 15.000 toeschouwers in het Parkstad Limburg Stadion. De mars 'A Tribute to the Royal Marines' met een 'vleugje' van het Nederlandse volkslied, is zo geschreven dat op een vastgesteld parkoers elke (verplichte) bocht of counter passend in de mars is. Een bijzondere mars voor Koos Hoogervorst, die voor de twaalfde keer meedoet met het WMC.

Een dag later is het onderdeel show, waarin Adest meedoet met 'The Composer', als eerbetoon geheel gearrangeerd op de muziek van wijlen chef dirigent van het Metropole orkest en groots componist Rogier van Otterloo. Muziek uit onder andere Soldaat van Oranje en Turks Fruit is verwerkt in een grote show. De pauken in de drumpit dreunen door het stadion, het koper en slagwerk speelt verfijnd en dan weer massaal. De looplijnen zijn prima en zeker het publiek op de hoofdtribune, ziet dat de choreografie en muziek meer dan passend zijn.

Op beide onderdelen is Adest door de internationale vakjury beloond met 'goud met onderscheiding' met scores van respectievelijk 94,15 en maar liefst 95,42 op het onderdeel show. Met deze scores verdient Adest een vierde en tweede plaats in de eindrangschikking met tientallen (inter)nationale topkorpsen. Ook is de publieksprijs voor 'de trots van Sassenheim'. Lees meer op www.deteylinger.nl.

Overtreden verkeersregels

Sassenheim n Na de zomer bekijkt de gemeente naar eventuele stappen tegen het overtreden door bromfietsers en scooterrijders van de verkeersregels in het winkelgebied van de Hoofdstraat. Intussen is de extra aanwezig zal optreden bij excessen. Dat maakt B&W bekend op vragen van de CDA-raadsleden Sybrinne de Vries en Maarten van Welie.

Het CDA had de vragen gesteld omdat er veel klachten bij de fractie zijn ingekomen over onder andere het negeren van de inrijverboden, de verplichte rijrichting, de maximale snelheden en de geldende verkeersregels door bromfietsers en scooterrijders. Voor het afwegen van eventueel te nemen stappen wil B&W de resultaten meenemen van enquêtes onder de winkeliers en winkelend publiek en een verkeersschouw van de politie. Aan de hand van deze adviezen wordt vervolgens integraal bekeken of maatregelen nodig zijn. Het wordt breed bekeken, want het beslaat namelijk diverse gebieden, zoals ook de inrichting van het centrum en de handhaafbaarheid. Na de zomervakantie wordt dit opgepakt. B&W heeft wel het gesprek opgestart met bezorgdiensten van maaltijden over het rijgedrag van hun bezorgers op de scooters. (NK)

Poldercross

Warmond n Ruim twintig jaar geleden werd voor het eerst de Poldercross in Warmond georganiseerd. Inmiddels is het traditie om de laatste vrijdag van de schoolvakanties door de sloten op Koudenhoorn te baggeren. Dit jaar is dat op vrijdag 18 augustus.

De Poldercross start in de Veerpolder bij de Warmondse IJsclub (WIJC), de organisator van deze loop. Een rondje over het veld van de landijsbaan en dan door sloten rondom de golfbaan met daarna het overzwemmen van de Groote Sloot om op Koudenhoorn verder te gaan. Voor de vaste kern deelnemers zal het misschien even wennen zijn want een deel van het parcours op Koudenhoorn is aangepast.

De voorinschrijving is op woensdag 16 augustus van 19.00 tot 20.30 uur in het clubhuis van de WIJC in de Veerpolder. Vanaf 10 jaar kan er aan de Poldercross worden meegedaan. Op vrijdag 18 augustus start de jeugd (10-13 jaar) om 18.15 uur en de deelnemers van 14 jaar en ouder starten om 19.00 uur.

Geen krant

Redactie n Net als vorige week, verschijnt De Teylinger volgende week niet. Op woensdag 16 augustus komt de eerstvolgende krant uit. Insturen voor deze editie kan tot en met maandag 14 augustus 12.00 uur naar redactie@deteylinger.nl. Contact opnemen met de redactie kan ook via redactie@deteylinger.nl.

Lees meer op de website

De krant van deze week is wat anders dan u van ons gewend bent. Meer berichten staan op www.deteylinger.nl. Over twee weken hopen wij weer een reguliere krant aan u te kunnen presenteren.

Fijn wonen

Teylingen n Tijdschrift Elsevier publiceert jaarlijks een top-50 van de beste woonplaatsen. De gemeente Teylingen staat op plaats 19. Er wordt bij alle 388 gemeenten gekeken naar onder andere wonen, werken, onderwijs en veiligheid. Ook Oegstgeest (9), Lisse (26) en Noordwijk (39) staan in de top-50.

Foto: Marieke Voorn

Trouwen
in de
molen

Het was
een hele mooie
         dag

Diamanten
bruidsparen

kerkdiensten

Woensdag 2 t/m 9 augustus

Sassenheim

RK_Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 186): zondag 10.00 uur: Eucharistieviering met samenzang, voorganger: pastor P. Owel

Protestantse Gemeente:

- Dorpskerk (Hoofdstraat 217): zondag 19.00 uur: Meditatieve dienst, voorganger: Ds. T. Moll

- Julianakerk (Julianalaan 6): zondag 10.00 uur; voorganger: Ds. T. Moll (Koffie drinken)

Christelijke Gereformeerde Havenkerk (Bijweglaan 4): zondag 10.00 uur, voorganger: J. Rus, zondag 10.00 uur, jeugdkerk

Voorhout

RK-Sint Bartholomeuskerk (Herenstraat 47): zondag 10.00 uur: Eucharistieviering met samenzang, voorganger: Th. Blokland

Protestantse Gemeente (Dr. Aletta Jacobslaan 9): zondag 10.00 uur, voorganger: ds.A.A. van Houwelingen (Noordwijk)

Warmond

RK-Sint Matthiaskerk (Herenweg 76): zaterdag 19.00 uur: Eucharistieviering met samenzang, voorganger: Pastor Blokland

Protestantse Gemeente (Herenweg 82): zondag 10.00 uur, voorganger: mw..ds. H.G.T. van Welie-Kaai

Baptistengemeente Kaleb Teylingen (Herenweg 80): zondag 10.30 uur, Heilig Avondmaal, voorganger: Wim de Knijff

Wings of Healing (Veerpolder 6a): zaterdag 19.00 uur, jeugdavond, zondag 10.00 uur, heilige avondmaaldienst; 19.00 uur genezingsdienst o.l.v. Jan Zijlstra

Kerkdiensten 9 t/m 16 augustus

Sassenheim

RK_Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 186): zondag 10.00 uur: Eucharistieviering met samenzang, voorganger: pastor P. Owel

Protestantse Gemeente:

- Dorpskerk (Hoofdstraat 217): zondag: geen dienst

- Julianakerk (Julianalaan 6): zondag 10.00 uur; voorganger: Ds. A.A. Bosma

Christelijke Gereformeerde Havenkerk (Bijweglaan 4): zondag 10.00 uur, voorganger: H. Moolenburgh

Voorhout

RK-Sint Bartholomeuskerk (Herenstraat 47): zondag 10.00 uur: Woord & Communieviering (stille viering), voorganger: M. Claassens

Protestantse Gemeente (Dr. Aletta Jacobslaan 9): zondag 10.00 uur, voorganger: ds. J.W. v.d Berg

Warmond

RK-Sint Matthiaskerk (Herenweg 76): zaterdag 19.00 uur: vrijdag 10.00 uur, Eucharistieviering met samenzang, voorganger: Pastor Spruit; zaterdag 19.00 uur, Eucharistieviering met samenzang, voorganger: Pastor Owel

Protestantse Gemeente (Herenweg 82): zondag 10.00 uur, voorganger: mw. Ds. P.I. van der Meijden (Noorden)

Baptistengemeente Kaleb Teylingen (Herenweg 80): zondag 10.30 uur, voorganger: Gerard van der Schee

Wings of Healing (Veerpolder 6a): vrijdag 19.30 uur; genezingsdienst, zaterdag 19.00 uur, jeugdavond, zondag 10.00 uur, onderwijsdienst; 19.00 uur: genezingsdienst o.l.v. Jan Zijlstra

Rotary brengt jeugd uit Europa samen

Voorzitter Marcel Wesseling van de Rotary Sassenheim ontvangt de gasten van het zomerkamp. | Foto: pr. Foto: pr.

Sassenheim n Veertien jongeren uit dertien verschillende Europese landen en de VS hebben begin juli een week vakantie gevierd in Teylingen. De Rotary Sassenheim organiseerde de eerste week en daarna was de club uit Venray aan de beurt. De Sassenheimse club had een stevig programma in elkaar gezet. Na de kennismaking op zaterdag in Park Rusthoff volgde op zondag een kennisquiz door Leiden. Op maandag was er onder andere een bootcamp en later in de week werd ook op zijn Hollands gefietst door de polders. Twee dagen naar Amsterdam en Volendam konden niet ontbreken. Het soms tegenvallende Hollandse weer deed daar niks aan af. Sommigen kozen Nederland er zelfs op uit: even een paar weken weg van de zomerhitte thuis.

Wilt u ook in aanmerking komen voor een Cinema Floralis Arrangement (eten en filmbezoek voor 1 persoon)? Stuur dan uw oplossing uiterlijk 13 augustus, voorzien van uw naam en adres, naar: Uitgeverij Verhagen, Postbus 3066, 2220 CB Katwijk. Mailen kan ook: redactie@deteylinger.nl o.v.v. puzzel.

De winnaar van de puzzel van week 31 wordt in De Teylinger van week 33 bekend gemaakt.

Kinderstad

Sassenheim n Kinderstad, het jaarlijks bouwfestijn voor kinderen, start op maandag 7 augustus. Dit jaar is er een programma voor vijf dagen, dus tot en met vrijdag 11 augustus. De huttenbouw is op het ijsbaanterrein aan de Kagerweide. Het complete programma staat op www.kinderstadsassenheim.nl.

Trouwen in de molen

Sassenheim n Het huwelijk van Irma en Rob uit Voorhout gaat de boeken in als het eerste huwelijk in de Molen van Speelman. "We hebben vrijdag een prachtige dag gehad," laat het bruidspaar vanaf hun huwelijksreisadres weten.

Ze kozen voor de molen in de Postwijk in Sassenheim vanwege de sfeer. Irma: "Wij houden van gebouwen en locaties met een geschiedenis en met oude details. Iets wat volgens ons sfeer aan een locatie toevoegt". Na de plechtigheid toostte het bruidspaar met hun gasten op het huwelijk en werd de bruidstaart aangesneden. Geïnteresseerde gasten kregen ook nog een rondleiding in de molen uit 1846 door de vrijwilligers van de stichting. "Alles bij elkaar was het allemaal erg geslaagd en kunnen we terugkijken op een hele mooie dag."

In totaal kunnen stellen kiezen uit zestien locaties in Teylingen om te trouwen. Het ja-woord geven kan in een van de twee gemeentekantoren in Voorhout en Sassenheim en of bij de overige locaties in Voorhout, Warmond en Sassenheim. | Foto: pr.

Vijfde editie van Kunst in 't Overbosch

Voorhout n Maar liefst 25 kunstenaars uit het hele land zijn op zaterdag 19 augustus van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 20 augustus van 10.00 tot 16.00 uur in het Overbosch. Daar maken ze ter plekke kunst, waarbij de kunstenaars geïnspireerd worden door de natuur om hen heen. Ook kunnen kinderen tussen 5 en 12 jaar zich op de zondag tussen 11.00 uur en 14.30 uur weer helemaal uitleven met het creëren van hun eigen kunst tijdens Kunst voor Kids. Deze activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt dankzij donaties door Kringloopwinkel Opnieuw Voorhout en Fonds 1818. Hierdoor is ook dit jaar de toegang voor de bezoekers helemaal gratis. Meer op www.vriendenvanhetoverbosch.nl.

Diamanten bruidspaar Weijers - Mens

Sassenheim n "Toen ik vorige week in mijn trouwboekje keek, zag ik pas dat we vandaag 60 jaar getrouwd zijn," vertelt Piet Weijers (85) met een lach op het gezicht. Zijn bruid Jo (84) knikt en vult aan: "Op 1 mei 2018 zijn we voor de kerk getrouwd. Ik denk niet dat veel mensen weten dat we vandaag 60 jaar geleden voor de burgerlijke stand het ja-woord gaven. " Burgemeester Carla Breuer weet het in ieder geval wel en brengt het bruidspaar op maandag 24 juli een bezoekje in hun woning in het Palet in Sassenheim. Piet en Jo leerden elkaar kennen in Sassenheim, toen Piet vanuit zijn woonplaats Anna Paulowna op bezoek kwam. Daar ontmoette hij Jo. Na de verkering volgde het trouwen in Voorhout, de woonplaats van de bruid. De eerste jaren woonden ze bij de ouders van Jo in en kregen drie zoons. Jo en Piet genieten van de kleine dingen in het leven. Zo doet Jo aan puzzelen en legt Piet regelmatig een grote legpuzzel. De bruidegom heeft daarnaast ook een bijzondere hobby: hij spaart balpennen en heeft zo'n 16.000 stuks. Een echte tip voor de lezers heeft het bruidspaar niet. Of misschien toch wel. Piet: "Het gaat gewoon, ik wil haar niet kwijt". Jo: "En ik hem ook niet". Piet: "Wat dat betreft, hebben we nog een goed leven".

Foto: Tineke Bos

De Noyense School

Warmond n Schilderscollectief De Noyense School exposeert vanaf vrijdag 28 juli in Grand Café De Oude School, gevestigd aan het pleintje bij de pomp in Warmond. De Noyense School is een groep schilders bestaande uit negen dames en vijf heren. Zij hebben een atelier in Sassenheim. De expositie is nog tot en met 28 september te bezoeken.

Het werk van de wethouder

Voorhout n Met als titel 'Zomerklooien' organiseert de bibliotheek in de zomervakantie iedere zaterdag colleges voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Op zaterdag 5 augustus is het eerstvolgende college, van 11.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in Voorhout (Herenstraat 48). Het thema is 'Voel je thuis in het gemeentehuis'. Wethouder Arno van Kempen komt langs en vertelt over het werk als wethouder. Kinderen kunnen hem volop vragen stellen. Want wat doen de burgemeester en wethouders de hele dag? Kom langs en stel je vraag! De toegang is gratis.

Diamanten bruidspaar Van Leeuwen

Warmond n Ook bij het bruidspaar Aad en Lenie van Leeuwen - Van der Poel hing de vlag uit. Op maandag 31 juli bracht wethouder Arno van Kempen het stralende stel een bezoekje in hun huis in Warmond. Hij feliciteerde hen met hun 60-jarig huwelijk. | Foto: pr.

22 / 24