De Teylinger

11 maart 2020

De Teylinger 11 maart 2020


Sportprijs Teylingen 2019 naar Martijn van Goeverden

Martijn van Goeverden (linksonder) met de trofee. Om hem heen de andere winnaars.| Foto: pr./René van Dam Foto: pr./René van Dam

Teylingen n Volleybalcoach Martijn van Goeverden is de winnaar van de Sportprijs Teylingen 2019. De jury koos hem unaniem vanwege zijn unieke prestatie om met Orion landskampioen te worden in de eredivisie. Tijdens de feestelijke uitreiking op vrijdag 6 maart zijn ook Rosa van Gool (Talentenprijs), Iris van der Stelt (Sportvrouw/-man) en TOP/SolarCompleet A1 (Sportploeg) gehuldigd.

De uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen is ieder jaar in het Sportcafé, georganiseerd door de Stichting Sport Promotie Teylingen, in samenwerking met de gemeente Teylingen. Voor de derde keer was de uitreiking bij Dekker Events in Warmond. Allereerst kwamen de talenten uit Teylingen aan bod. De Van Velzen AA Talentenprijs ging naar Rosa van Gool. De voetbalster was jarenlang te bewonderen bij Ter Leede, maar maakte onlangs de overstap naar de Ajax Beloften. Ook is ze international in het Nederlands Team Meisjes onder 16 jaar, en tevens aanvoerster. De andere genomineerden in deze categorie waren zwemmer Max van Schagen en tennisster Loïs Rieff. In de categorie Sportman/Sportvrouw 2019 ging de prijs naar schaatsster Iris van der Stelt. Zij won vorig jaar de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Ze liet Louk Verhees (bridge) en Samantha Koeman (Obstacle Course Running) achter zich. In de categorie Sportploeg streden drie kampioenen om de gemeentelijke titel. Ter Leede (kampioen Hoofdklasse A) en de Sikkens Hengelsport Vereniging (derde van Nederland) werden eervol tweede, de prijs voor beste Sportploeg 2019 ging naar de korfballers van TOP/SolarCompleet A1. Zij wonnen in april het landskampioenschap voor junioren in de finale in ZiggoDome.


Trofee

De vijfde Sportbegeleidersprijs ging dit jaar naar volleybalcoach Martijn van Goeverden. In de categorie waren ook Jesse van Rijn (VCS dames 1) en Marijke Meijer (Warmunda handbal) genomineerd. De 35-jarige Van Goeverden, opgegroeid bij VCS in Sassenheim, won vorig jaar met Orion het landskampioenschap en de Supercup. Een knappe prestatie van deze jonge coach uit Voorhout, die de jury extra wilde belonen met de hoofdprijs. Martijn van Goeverden kreeg dan ook uit handen van wethouder Arno van Kempen de Sportprijs Teylingen 2019 overhandigd.

Politiek buigt zich over overgangen bij de spoorweg

Teylingen n Om de spoorwegovergangen veiliger te maken kost een aardig centje. Het bureau Moveres heeft voor de gemeente een aantal scenario opgesteld voor de overgangen in Sassenheim en Voorhout.

Vorige week hield de raadscommissie een bespreking van de spoorwegovergangen in Teylingen. Onderzocht is hoe de veiligheid kan worden verbeterd. Er is sprake, met name bij de overgang van Voorhout op de Herenstraat, van enige ongevallen waarbij slachtoffers vielen. Zij kwamen vast te staan op de overweg door filevorming. Het kruispunt met de Churchilllaan met de Herenstraat en Beukenrode zou volgens het bureau moeten worden aangepast. En voor Sassenheim zou de fietsroute op de Rijksstraatweg anders moeten lopen. Met name het tegen het verkeer in fietsen van de fietsers is een probleem. Movares stelt een aantal scenario´s voor die lopen van enkele tonnen tot diverse miljoenen. Daarbij wordt ook aan een fietsbrug in Sassenheim gedacht. Binnenkort gaat de gemeenteraad spreken over mogelijke maatregelen om de twee overgangen veiliger te maken. (NK)

>Media Ukkie Dagen in de bieb

Voorhout n Jonge kinderen zijn dol op media. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen naar filmpjes en spelen spelletjes op de tablet. Als ouder of opvoeder wil je je kind hierbij begeleiden. Maar hoe doe je dat? Kom naar de App-Party in de bibliotheek Voorhout (Herenstraat 48) op vrijdag 3 april van 9.00 tot 11.00 uur. Ga met jouw dreumes, peuter of kleuter op ontdekkingsreis en verken de mogelijkheden van media, onder leiding van mediapedagoog Marije Lagendijk. Deelname kost 5 euro voor leden, 7,50 euro voor niet-leden.

De Z-ambassadeurs laten hun zwerfafvalboot te water aan de Industriekade. Foto: Piet van Kampen

Zwerfafval
uit het
water gevist

Zestien zakken vol afval afgevoerd

Formateur haalt (sport)wensen op

Barensteel bij afscheid als voorzitter

uitgeweid n 'Mijn nieuwsgierigheid won het'

>Hek om parkeerplaats voor vrachtwagens

Voorhout n De vrachtwagenparkeerplaats langs de randweg van Voorhout heeft eindelijk een hek gekregen. Dit moet het aantal diefstallen en beschadigingen tegengaan. Na allerlei incidenten hadden de chauffeurs om deze beveiliging gevraagd.

Door Nico Kuyt

De parkeerplaats was voorheen afgesloten met twee slagbomen die geopend konden worden met een sleutel. Maar de truckers gaven in de raadscommissie aan de raadsleden aan dat hun vrachtwagens niet veilig waren op de parkeerplaats. Geregeld was er sprake van schade en er werden er spullen gestolen. De trailers werden in de nachtelijke uren met grof geweld opengebroken wat tot aanzienlijke schade leidde. Het zelf patrouilleren in de nacht bleek een taak te zwaar voor de truckers. Er is een limiet tussen werk en gezin. Raadsleden, burgemeester en ambtenaren hebben de parkeerplaats vervolgens bezocht en zijn met de chauffeurs in gesprek gegaan en eventuele mogelijkheden tot bestrijding doorgenomen. Daar kwam uit dat het plaatsen van een hek rondom de parkeerplaats werd gezien als de beste oplossing om verdere problemen in te dammen. Een lokale aannemer heeft vervolgens de opdracht gekregen om het hekwerk te plaatsen. En op woensdag 26 februari is het hek opgeleverd. Er zijn nog wel een paar kleine punten die door de aannemer opgepakt moet worden, maar het hekwerk staat er. De gemeente heeft intussen ook niet stil gezeten. De bomen zijn gesnoeid omdat de rijrichting van de vrachtwagens is veranderd en de verkeersborden zijn verplaatst. Op het hek zitten certificaatsleutels en dit betekent dat een sleutel niet door iedereen gekopieerd kan en mag worden. De chauffeurs hebben allemaal een nieuwe sleutel ontvangen. De hulpdiensten en de gemeentelijke ambtenaren hebben eveneens toegang tot het terrein mocht daartoe aanleiding zijn. De chauffeurs hebben aangegeven tevreden te zijn met het hekwerk zoals deze nu is geplaatst en hopen dat het tot verbetering leidt.

Steeds meer grip op heftige criminaliteit

Teylingen n De zogeheten 'ondermijning van de samenleving', waaronder bijvoorbeeld drugslabs en illegale prostitutie vallen, wordt steeds beter aangepakt. Ambtenaren worden steeds beter getraind om zulke haarden van illegaliteit te herkennen en samen met handhavers aan te pakken.

Door Nico Kuyt

De nieuwe kennis onder het ambtelijk personeel heeft geleid dat een aantal vermoedens van misdaden in Teylingen die zo in het oog zijn gekomen. De gemeente werkt daarbij samen met de politie, brandweer, Intergemeentelijke Sociale Dienst en de Milieudienst. Zo worden op diverse terreinen de misdaad aangepakt. Enkele criminele grootverbruikers kregen zelfs een dermate angst dat zij op voorhand uit Teylingen zijn vertrokken, zo blijkt uit de gegevens die de raadscommissie vorige week kreeg gepresenteerd. Er wordt extra gekeken op de recreatieparken in Teylingen. Daar blijken diverse illegale activiteiten te kunnen opbloeien.

Zwerfafvalboot haalt zakken vol afval uit het water

De Z-ambassadeurs laten hun zwerfafvalboot te water aan de Industriekade. Foto: Piet van Kampen

Sassenheim n De zwerfafvalboot van de Noordwijkse Zwerfambassadeurs is weer te water gelaten. Dat gebeurde in Sassenheim, waar ze direct ook even de Sassenheimervaart vrij van zwerfafval maakten. In totaal kwamen zestien afvalzakken vol troep uit het water.

Door Piet van Kampen

De vrijwilligers, die zich als Zwerfambassadeurs Noordwijk geheel vrijwillig verdienstelijk maken om het zwerfafval op straten, pleinen en uit plantsoenen te verwijderen vormen een voorbeeldfunctie in een maatschappij waarin velen helaas niet denken aan een schoon milieu. ‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf’ is het motto dat deze mensen hoog in het vaandel voeren. Vorig jaar zijn zij ook op de wateren in en om Noordwijk begonnen met het verwijderen van afval. Het aanschaffen van een boot hiertoe werd mogelijk gemaakt door het werven van gelden van enkele fondsen en een vriendelijk prijsje van Alex Omtzigt, eigenaar van het gelijknamige watersportbedrijf. Na een onderhoudsbeurt door hetzelfde Sassenheimse bedrijf werd het vaartuig vorige week vrijdag aan de Sassenheimervaart te water gelaten. Als tegenprestatie bemande een team ambassadeurs de boot om vervolgens de Sassenheimervaart en de Ringsloot van het afval te ontdoen, vanaf de Dieperpoel tot aan het centrum in Sassenheim. Het was een symbolische start van het nieuw vaarseizoen dat er weer aan komt. Rob Choufoer, een van de drijvende krachten van de Z-ambassadeurs: "Het is niet alleen leuk, maar vooral nuttig en noodzakelijk om te doen. En het geeft ook een kick als je dit werk doet. Het is een strijd tegen de plastic soep die onze wateren en de zee vervuilt. Mensen moeten zich bewust worden waar zij mee bezig zijn". Voor hun nuttige werk faciliteert de gemeente Noordwijk de nodige materialen zoals grijpers, prikkers, gele hesjes en handschoenen.


Naast de zestien vuilniszakken vol afval, haalden de afvalpakkers ook veel grof afval uit het water. De gemeente Teylingen heeft het afval na afloop afgevoerd. Het water in dat deel van Sassenheim is weer een stukje schoner. Op 21 maart is voor de achttiende keer de Landelijke Opschoondag, waarbij inwoners helpen om Teylingen een stukje schoner te maken.

CJG geeft ‘Rots en Water’-training

Voorhout n CJG Teylingen organiseert een training Rots en Water; een weerbaarheidstraining voor kinderen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen of om te gaan met boosheid. Op woendag 18 maart start er een groep voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar en hun ouders.

In de training Rots en Water leren de kinderen voor zichzelf opkomen wat hij echt belangrijk vindt (rots). Ze leren ook om vriendschappelijk en met respect met anderen om te gaan (water). En misschien nog wel belangrijker: ze leren de balans te vinden tussen 'rots' en 'water'.


‘Rots en Water’ is een actieve training en bestaat uit dertien bijeenkomsten van anderhalf uur. Er wordt veel geoefend. Er is een groep voor de kinderen en tegelijkertijd draait daarnaast de oudergroep.


De training start op woensdag 18 maart en is van 13.00 tot 14.30 uur in basisschool De Achtbaan (Distelweg 56 in Voorhout). Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.

>Op excursie met de vogeltellers

Voorhout n De bollenvelden zijn voor veel vogels een geschikte broedplek. Patrijzen, veldleeuweriken en gele kwikstaarten maken in het voorjaar hun nesten tussen de tulpen en hyacinten. Ook weidevogels als kieviten en scholeksters voelen zich prima thuis in de bollenvelden. Doordat bollenkwekers de velden tot ver in juni met rust laten, is er minder kans op verstoring van het broedgebied dan in de weidegebieden. Jaarlijks telt de vrijwilligersgroep Bollenvogels het bollengebied op de aanwezige vogels. Op zaterdag 14 maart organiseert de vrijwilligersgroep om 10.00 uur haar startbijeenkomst mét excursie bij Firma Oostdam (Rijnsburgerweg 54). Stevige schoenen en je verrekijker kunnen zeker van pas komen. De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur. Meer weten of helpen vogels tellen? Aanmelden kan via info@anlvgeestgrond.nl

>ALV bij VWF

Warmond n De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging tot viering van Warmonds Feesten (VWF) is op dinsdag 17 maart. De vergadering start om 20.30 uur en is in Het Trefpunt. Ada Fermont neemt afscheid van het bestuur. Daarnaast worden de jaarcijfers besproken en de plannen voor 2020 toegelicht.

Diabetes Challenge: samen twintig weken wandelen

Henk de Wit van de Voorhoutse IJsclub (VIJC) krijgt een hand van zijn collega-voorzitter Cock van Steijn (HKV). Foto: pr.

Teylingen n De huisartspraktijken in Voorhout en Warmond doen samen met de fysiotherapeuten, apotheken, wandelcoach en diëtisten mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2020. Vanaf 22 april wandelen zij elke week, ongeveer 20 weken lang, op de woensdag vanaf 19.00 uur samen met een groep deelnemers in de buurt. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te wandelen.

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor de gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen.


Start wandelingen

Op woensdag 22 april om 19.00 uur start de eerste wandeling. Er wordt rekening gehouden met het wandelniveau van de deelnemers. Het is daarom niet erg als het (nog) niet lukt om ver te lopen. Samen trainen de deelnemers voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Op 26 september is het NDC Festival in Tilburg. Tijdens dit festival wandelen alle deelnemers uit heel Nederland de finale-afstand en sluiten ze het wandelevenement feestelijk met elkaar af. Voordat deelnemers mee gaan doen met de wandelgroep, wordt eerst in april een fitheidstest afgenomen door een van de fysiotherapeuten. Deze test wordt in september herhaald. Deze testen zijn gratis.


Aanmelden

Op www.nationalediabeteschallenge.nl staat meer informatie. Bespreek bij de huisartspraktijk, bij de fysiotherapeut of bij de diëtiste of u in aanmerking komt om mee te wandelen. Aanmelden kan daarna via www.nationalediabeteschallenge.nl (kies rode vakje rechts: wandel mee, vul daarna locatie in: Voorhout, klik plaats aan en daarna kies inschrijving en vul uw gegevens in). Of stuur een mail naar op-stapnaargezondheid@gmail.com. Als uw aanmelding is ontvangen ontvangt u een bevestiging van deelname en informatie over de afspraak voor uw fitheidstest.


Samenwerking professionals

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende twintig weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering.

>Expositie over 120 jaar Voorhoutse IJsclub

Voorhout n De jarige Voorhoutse IJsclub staat de komende maanden centraal bij de Historische Kring Voorhout. Op zaterdag 7 maart werd de nieuwe tentoonstelling geopend, inclusief het bijzondere oprichtingsboekje uit 1899.

Op 15 december 1899, werd in het Stationskoffijhuis aan de Herenstraat, de uitspanning van C. Paardekooper, de Voorhoutse IJsclub (VIJC) opgericht "tot het welzijn van de minvermogenden". De vereniging had een sociaal karakter en genereerde werk voor arme gezonnen. Het loon van de baanvegers bedroeg in 1900 een dubbeltje per uur.

De volgende mijlpaal vond plaats in 1963 toen met grote voortvarendheid van voorzitter Jo Lakeman de huidige landijsbaan tot stand kwam. Voor die tijd werd uitsluitend geschaatst op de Haarlemmer Trekvaart en de Zandsloot. Om een en ander te financieren werd er in café “De Bontekoe” de Stichting Landijsbaan Voorhout opgericht die obligaties uitgaf. Op 14 december 1963 werd de Landijsbaan Voorhout officieel geopend door de toenmalige burgemeester Smolders. De nieuwe landijsbaan werd een succes. Voorhout beschikte nu over een plek waar veilig geschaatst kon worden. Vlak voor het 100-jarig jubileum in 1999, dat groots werd gevierd in de KTS, kwam de huidige accommodatie tot stand. En al is er in de laatste jaren minder natuurijs, toch is de VIJC geen slapende club. Bij allerlei niet-winterse activiteiten is de VIJC ook partij en partner.


Tijdens de expositie zijn foto's, jaarverslagen en krantenknipsels uit de afgelopen jaren te zien. Het topstuk is het handgeschreven oprichtingsboekje uit 1899, ondertekend door Piet Berbée, de eerste voorzitter van de Voorhoutse IJsclub. De expositie is tot medio juni te bezoeken. Te beginnen op woensdag 11 maart, van 14.00 tot 16.00 uur in het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat.

>'Een mooie herinnering voor het leven'

Voorhout n Het carnaval ligt inmiddels weer twee weken achter ons. En carnavalsvereniging de Bokken kijkt samen met het prinsenpaar Daan & Anja Jansze terug op een mooi carnavalsseizoen met één klein minpuntje. Hoe vond dit prinsenpaar dit seizoen en wat raden ze mensen aan die gevraagd zou worden?

"Nog nooit carnaval gevierd en dan word je gevraagd als prinsenpaar. Geen idee waar we jaop gezegd hadden, maar we vonden dat we het gewoon moesten doen. Onder het mom van 'Doe eens gek, en laten we het beleven'. We houden van uitdagingen dus: doen!", vertellen Daan en Anja. Het was gelijk een groot feest, zeggen ze. "De Prinsverkiezing was waanzinnig om mee te maken. Het voelde net of het een bruiloft was. Zoveel mensen die speciaal voor jou komen. Zo mooi. Daan leefde wel twee weken op een roze wolk. Hij bleef maar filmpjes en foto’s kijken op sociale media. Wat een feest was dat. En dan onze adjudanten; Bob Clijsen en Jan Piet Does. We waren een mooi team. Voor ons ook heel fijn dat onze vriend JP een van onze adjudanten was. We delen nu iets wat we niet kunnen uitleggen aan anderen, maar we hoeven elkaar maar aan te kijken en we weten wat we voelen en waar we aan denken. Een mooie herinnering voor het leven." Anja vervolgt haar verhaal: "Jeugdprinses Lies heeft bollen bij ons gepeld. Toen de voorzitter vroeg of we iemand kende die in aanmerking kan komen voor jeugdprins of jeugdprinses wist Daan het gelijk. Dat moet Lies worden, kleindochter van oud-prinsenpaar Henk en Hanneke Vink. Hoe leuk is dat! En dan kiest zij ook nog een zoon van een bollenkweker: jeugdprins Mike de eerste. Dat klikte meteen. Mike zijn droom was hiermee ook nog in vervulling gegaan. Wij genoten enorm van hoe zij zich profileren tijdens de carnaval. Ze deden het super!". Lees het hele interview op www.deteylinger.nl.

Zilveren Barensteel voor scheidend voorzitter Jacoba van Beierenfonds

De zussen Iris en Debby Warmenhoven exposeren in SCAL. | Foto: Lotte Zoet Foto: Lotte Zoet

n 'Ik heb die hamer nooit hoeven gebruiken'

Teylingen n Op een feestelijke bijeenkomst van het Jacoba van Beierenfonds afgelopen donderdag legt Wim Ouwehand definitief zijn voorzittershamer ter zijde. Sinds de oprichting van het fonds in december 2014 heeft hij de vergaderingen van het bestuur geleid. Hij heeft altijd in goede harmonie kunnen samenwerken. 'Ik heb die hamer nooit hoeven gebruiken.'

Wim Ouwehand (m) krijgt van wethouder Van Kempen (l) de Barensteel. Rechts voorzitter Frans Heemskerk. | Foto: PdB Foto: Piet de Boer

Door Piet de Boer

De zaal bij Van der Valk zit vol met mensen die blijk willen geven van hun waardering voor zijn inspanningen. Ouwehand stond aan de wieg van het fonds en heeft het onder zijn leiding zien opgroeien tot een professionele, volwassen organisatie. Op 5 december 2014 ging het fonds van start met de missie ''de leefbaarheid en kwaliteit van de samenleving te verbeteren in de gemeente Teylingen.'' Wim Ouwehand wordt dan voorzitter. ''We brengen initiatieven van vrijwilligers en sponsoren bij elkaar. We helpen projecten financiële middelen te verwerven met een campagne. Bijvoorbeeld via crowd funding. Dat is de afgelopen vijf jaar goed gelukt voor bijna veertig projecten." Naast zijn inzet voor het Jacoba van Beieren Fonds Teylingen is Ouwehand ook op andere fronten zeer actief en in het dagelijks leven is hij in het maatschappelijk veld voor velen een klankbord.


Frans Heemskerk opvolger

Wethouder Arno van Kempen speldde hem voor zijn inzet daarom namens de gemeente de Zilveren Barensteel op de revers. Wim Ouwehand vertrekt als voorzitter, maar blijft als 'ambassadeur' actief voor het fonds. Frans Heemskerk is benoemd tot zijn opvolger.

>Zesde editie van ‘Rondje Kunst’ brengt liefhebbers bij elkaar

VOORHOUT n Voor de zesde keer op rij werd het Rondje Kunst georganiseerd. Liefhebbers van kunst konden op zondag 8 maart de hele middag rondwandelen in het dorp. Op verschillende locaties stonden kunstenaars met hun expositie.

Door Lotte Zoet

De kunstmiddag werd in Cheers! geopend met een voorstukje van theaterschool Teylingen. Deze speelt in mei voorstellingen ‘Jongen in gestreepte pyjama’. Vervolgens konden de bezoekers gratis de locaties af.


Schilderende zussen

In SCAL stonden de Voorhoutse zussen Debby de Winter-Warmenhoven en Iris Meijer-Warmenhoven met hun schilderijen. Debby: ‘’Onze vader is nu 91 jaar en schilderde vaak oude dorpsgezichten. Het was zijn hobby, die wij eigenlijk hebben overgenomen. Debby laat zich inspireren door de zomer en schildert graag moeilijke onderwerpen, zoals een vrouw die in de zon ligt of een ijsblokje. Ze houdt van een uitdaging. Ik schilder graag iets wat ik een beetje kan behappen. Met deze mus ben ik bijvoorbeeld wel blij, omdat hij toch nog kleurrijk is geworden.” De zussen krijgen samen wekelijks schilderles van Ed Pijlman. “Aan deze lessen hebben wij heel veel. En vandaag kunnen we ook het resultaat laten zien!”.

De Noordwijkerhoutse kunstenares Leontine van der Klugt maakt kunst op perspex (plexiglas). Ze is bekend met het exposeren van haar werk. ‘’De serie die ik mee heb genomen is naar aanleiding van de wedstrijd ‘Groene Hart Kunstprijs’. Zij hadden als thema: water: vriend en vijand. Door te werken op de achterkant van glas kon ik het water heel mooi uitbeelden. Het kan erg lastig zijn, alles wat ik doe kan ik namelijk niet meer corrigeren.’’


Lokaal talent

Bezoekers Ineke en Peter zijn vol enthousiasme op het Rondje Kunst afgekomen. Voor Ineke de eerste keer, zwager Peter gaat vaker, bijvoorbeeld in steden. Peter: ‘’Ik ben heel benieuwd hoe een relatief klein dorp als Voorhout het gaat aanpakken. In de grotere steden zie ik vaak dat kunstenaars echt durven, hier is dat nog wat minder.’’ Ineke laat weten dat ze erg verbaasd is over het lokale talent. ‘’Wij hebben nu al een paar dingen bekeken en ik kijk er naar uit om nog verder te lopen.’’

n Basisscholieren dichten over de vrijheid

Dichter Irma Ooijevaar geeft een gastles aan de leerlingen van de Antoniusschool. | Foto: pr. Foto: pr.

Voorhout n De Oranje Vereniging Voorhout (OVV) en de Historische Kring Voorhout (HKV) werken samen aan een schoolproject in het kader van 75 jaar bevrijding. Onder begeleiding van kunstenaars uit Voorhout en omgeving hebben de basisschoolleerlingen kunstwerken gemaakt over oorlog en vrede.

Met de leerlingen van de groepen acht van de basisscholen in Voorhout zijn onder leiding van de ervaren dichters en schrijvers Irma Ooijevaar en Joep Derksen gedichten en teksten gemaakt. De kinderen waren daarbij in eerste instantie afwachtend en vroegen zich af of ze wel een gedicht zouden kunnen schrijven. Maar na uitleg en met begeleiding zijn ze zonder uitzondering enthousiast. Al na een uur is het bijna iedereen al gelukt om een gedicht te maken. Alle gedichten zullen vanaf medio april in Voorhout tentoongesteld worden. Waar welke onderdelen van het totale kunstproject te zien zullen zijn, moet nog worden bepaald. Dat is immers ook afhankelijk van het aantal en de vorm van de werkstukken en ook van de beschikbare tentoonstellingsruimte. Voor dit laatste is de medewerking gevraagd van de Voorhoutse middenstand, die enthousiast en positief op dit verzoek heeft gereageerd. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei wordt ook gebruik gemaakt van de poëzie die door de leerlingen van groep acht is geschreven. Het Jacoba van Beierenfonds, de Stichting Kringloop Herenstraat en de Kindergemeenteraad ondersteunen het project financieel.

week in beeld

Beethoven centraal bij concert Monward Consort

Warmond n Ook in Warmond kunnen we er niet omheen: in 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Het is goed om te beseffen welk een groot componist hij was en daarom zal het Monward Consort op zaterdag 14 maart het programma voor een groot deel aan hem wijden. Het concert in de Protestantse Kerk begint om 20.15 uur.

Na de pauze wordt het strijkkwartet opus 18 nr 4 uitgevoerd, een werk uit zijn vroege periode dat nog geheel is geschreven in de stijl van Joseph Haydn, de “uitvinder” van het strijkkwartet.


Bewonderaar

Het concert wordt geopend met een werk van Felix Mendelssohn, namelijk het derde deel uit zijn derde strijkkwartet. Mendelssohn was een groot bewonderaar van Beethoven en dat is te horen in deze prachtige compositie. Voor de pauze zal ook nog klinken Beethoven’s hoornsonate in F, maar dan in een bewerking voor strijkkwintet. Deze is gemaakt door Carl Khym, een tijdgenoot, waarbij de cello de rol van de hoorn overneemt.


Jaarlijks wordt tijdens het Prinses Christina Concours de Monward Consortprijs uitgereikt en die is deze keer gewonnen door altvioliste Elin Haver. Voor haar heeft Hendrik Jan Lindhout een bewerking gemaakt van de Sonatensatz van Johannes Brahms. Een kamermuziekprogramma om van te smullen. Het is daarom aangeraden om zo snel mogelijk voor dit bijzondere concert te reserveren via: www.kamermuziekwarmond.nl.

>Eddy Zoey zingt 'Hits from Heaven'

Sassenheim n Eddy Zoey en zijn band spelen op vrijdag 27 maart om 20.15 uur 'Hits from Heaven' in theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a).

De laatste jaren zijn ons veel grote muziekhelden ontvallen. Het is onwerkelijk te noemen, dat grote legendes als Prince, George Michael, David Bowie, Avicii, Aretha Franklin, Freddie Mercury, Michael Jackson, Whitney Houston, Tom Petty voor altijd weg zullen zijn. Maar gelukkig en wél zo prettig: hun beste songs en meest indrukwekkende opnames zijn voor altijd blijvend. Om van te kunnen blijven genieten. Eddy Zoëy heeft met zijn Eddy Zoëy Band een grootse show gemaakt, waarin al die grote successen voorbijkomen ‘Hits from Heaven’! Natuurlijk gaat het spelen van die ‘Hits from Heaven’ gepaard met verkwikkende storytelling, gekke anekdotes, verhelderende uitleg en onverwachte weetjes.


De zaal is deze avond ingericht met zowel zitplaatsen als statafels. Er is bij deze voorstelling dus geen gegarandeerde zitplaats. Tevens is tijdens de voorstelling de bar in de foyer geopend. Kaarten kosten 24 euro per stuk en zijn te koop via www.hetonderdak.nl.

Op zoek naar de grutto tijdens vaarsexcursie

Na een korte periode van rust in de Klaas Hennepoelpolder gaan de grutto's de polders van het Kagerplassengebied in om te broeden| Foto: pr. Foto: pr.

Warmond n Met de terugkeer van de lentevogel bij uitstek, de grutto, is zeker dat een nieuw seizoen is aangebroken. Op zondag 15 maart is de eerste grutto vaarexcursie, georganiseerd door het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn.

Na een energieverslindende tocht van duizenden kilometers zijn de grutto's een paar weken geleden uitgehongerd teruggekeerd uit Spanje en Afrika om na een korte periode van opvetten hier in onze polders te gaan broeden.


Zomer- en wintergasten

Maart is een leuke maand om de natuur in te trekken omdat niet alleen de zomergasten terugkeren, maar ook de overwinteraars zoals smienten nog niet weg zijn. Ze zijn zich nog volop aan het voorbereiden alvorens te vertrekken voor de reis naar hun broedgebieden in Siberië. Maar ook andere wintergasten zoals de grote zilverreigers kieviten, futen, meeuwen-, eenden- en ganzensoorten houden zich nog even op in de polders.


Aanmelden

Deelnemers aan de vaarexcursie verzamelen om 13.30 uur bij het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn. Na een introductie door Hans en Tom van het NOCK stappen ze aan het boord van de koeienschuit van Willem van der Voort om met eigen ogen de eerste nieuwkomers en laatste wintergasten te aanschouwen in de Veerpolders. De excursie wordt deskundig begeleid door de ervaren IVN-vogelgids Lex Burgel. Om ongeveer 16.30 uur zijn ze dan weer terug bij het Natuur Ontdekking Centrum.

>Matthäus Passion in de Protestantse Kerk

Warmond n De Stichting Vrienden Kerkelijk Erfgoed Warmond(KEW) organiseert op zondag 5 april in de aanloop naar Pasen weer een matinee-uitvoering in de Protestantse Kerk (Herenweg 82) met de bekende koralen en aria’s uit de de Matthäus Passion van Johan Sebastiaan Bach.

Het concert zal ook dit jaar worden uitgevoerd door de inmiddels honderd-jarige Christelijke Oratoriumvereniging Ex Animo uit Leiden met diverse solisten en met begeleiding van het monumentale Lohmanorgel; dit alles onder leiding van Wim de Ru, sinds 1978 de bevlogen dirigent van het koor. Al in 1940 begon het koor met de uitvoering van alleen de koralen van de Matthäus Passion en sinds 1942 jaarlijks de totale uitvoering van de Matthäus Passion in Leiden.

Het matinee-concert begint om 16.00 en eindigt rond 17.30 uur. De deuren gaan om 15.00 uur open voor een kopje koffie of thee, bij de prijs inbegrepen. Laarten kosten 15 euro per stuk. Kinderen tot en met 15 jaar krijgen gratis toegang. Kaarten zijn te bestellen via www.stichtingvriendenkew.nl/actueel en zolang de voorraad strekt aan de deur. Parkeren kan achter de kerk op de Krogt via de Laan van Oostergeest.

>Muzikale ode aan Charles Aznavour

Warmond n Zanger Michael Abspoel brengt met pianist Marc Bischoff een ode aan Charles Aznavour op zaterdag 4 april in theater Het Trefpunt (Herenweg 80). Velen hebben Abspoel wel eens gehoord, want hij is de stem van het televisieprogramma Man bijt hond. Dat hij over meer talent beschikt, laat hij horen in een muzikaal programma rondom de in 2018 overleden chansonnier Aznavour. Er wordt gezongen over de liefde, maar ook politiek maatschappelijk thema’s komen aan de orde. Dit alles wordt omlijst met toepasselijke verhalen en zo ontstaat een intieme avond met een voor iedereen herkenbare touch. Het concert begint om 20.30 uur en een kaartje kost 18 euro inclusief pauzedrankje. De verkoop loopt via www.theaterhettrefpunt.nl of bij de VVV Warmond (Gemeentehaven 3).

Shanty festival

Warmond n Het Warmonds Schippertjeskoor komt voort uit de Warmondse Schippertjesdagen. Hun repertoire van zeemansliederen en andere liederen sluit naadloos aan bij allerhande festiviteiten op of om het water. Dit jaar organiseert het koor op zondag 22 maart alweer de negende editie van het Warmond Shanty Festival. Op het programma ook de koren Midscheeps, Geen C te Hoog en Voor de Mast. Het festival duurt van 14.00 tot 17.30 uur en is in Het Trefpunt (Herenweg 80). De toegang is gratis.

>Poppentheater speelt ‘Aladdin’

Sassenheim n Aladdin is een wondermooi sprookje uit “Duizend en één Nacht” in een eigentijds jasje. Moes droomt ervan om prins te zijn en iedereen in zijn land blij en gelukkig te maken. Op een dag ontmoet hij de gemene tovenaar Djafar die hem meeneemt op een vliegend tapijt en beweert hem prins Aladin te kunnen maken, Maar dan beleeft Moes heel spannende dingen. Zou het ooit goed komen? Op zondag 15 maart speelt Poppentheater Koekla 'Aladdin' in theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk en zijn te koop via www.hetonderdak.nl.

>'Man in de Maak'

Sassenheim n Jury- en publieksprijswinnaar van het Cameretten festival 2018, Chris Verlaan, weet zich prima te vermaken in het leven. Computerspelletjes spelen, stripboeken lezen en statistische berekeningen uitvoeren… Maar met gitaar en een zaal vol publiek is hij op zijn vrolijkst. Met zijn puntige liedjes, rake observaties en relativerende zelfspot belicht Chris zijn eigen zwakheden en die van de rare wereld om hem heen. De voorstelling ‘Man in de Maak’ volgt Chris in zijn ongemak en onvrede met de wereld om hem heen. De try-out is op zaterdag 28 maart om 20.15 uur in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Kaarten kosten 15 euro en te koop www.hetonderdak.nl.


Ajax te sterk voor Ter Leede

Sassenheim n Opnieuw bleven de punten niet op sportpark Roodemolen. Ter Leede verloor van het lager geklasseerde Ajax.

Ter Leede speelde in bijna dezelfde opstelling als vorige week. Alleen met Toon Zwetsloot voor Steven Wajer op het middenveld. Met wind tegen start de thuisploeg prima. Vooral de rechterkant met een actieve Bok, die in de combinatie vaak de opkomende Petronia wist te vinden, stichtte in de Ajax’ defensie. Het levert al in de vierde minuut een mooie kans op voor centrumspits Van den Berg.


Buitenspel

Ter Leede is in de eerste fase de betere ploeg en hoewel Ajax langzamerhand meer in zijn spel komt is de volgende grote kans voor de thuisploeg. Het lage schot van Robert Steemers wordt door keeper Zandwijken gekeerd. Het doelpunt van Joey van den Berg, drie minuten later, uit een hoge bal van Bok wordt wegens buitenspel geannuleerd.


Ajax wordt nog gevaarlijk door een schot van aanvoerder De Jonge dat via de bovenkant lat achter gaat en bij een harde uithaal van Boudouni is Ter Leede-doelman Bekkers paraat. De ploegen gaan doelpuntloos rusten.


Goal Ajax

Na de rust is Ajax feller, in de 48ste minuut pareert Bekkers een schot in de korte hoek en tien minuten later weet hij weer uitstekend te redden ten koste van de tweede corner voor Ajax. Uit een vrije trap iets rechts buiten de zestien meter scoort Sterk voor de bezoekers (0-1).


Ter Leede probeert nog terug te komen, maar een inzet van invaller Limon gaat naast. In de 93e minuut fluit scheidsrechter Paarhuis af en heeft Ter Leede weer niet gewonnen op de Roodemolen. Door het zesde thuisverlies, en de winst van VVSB op Goes, zakken de Sassenheimers naar de veertiende plaats.

>Onmachtig Teylingen onderuit tegen Oliveo

Sassenheim n Teylingen is er op bezoek bij Oliveo niet in geslaagd een resultaat mee naar huis te nemen. Het ging in Pijnacker roemloos onderuit, zonder ook maar één uitgespeelde kans te creëren. Aankomende zondag, thuis tegen nummer laatst HMSH, moet er koste wat het kost gewonnen worden om het 'gevarengroepje' in het vizier te houden.

Aan het begin van het seizoen wist Oliveo met maar liefst 1-6 te winnen in Sassenheim en met een derde plek op de ranglijst doen de Pijnackers het goed. Vooraf zou dit dus een lastige kluif worden en dat bleek ook gedurende de wedstrijd. Teylingen kon amper tot aanvallen komen. Na een domme overtreding op eigen helft wist Oliveo dankzij Robbert Brouwer de leiding te nemen. De vrije trap verdween kiezelhard achter doelman Wessel Zonjee. Kort na de rust kreeg Teylingen een penalty te verwerken, waar Mark Milolaza de baas was over Zonjee. Twintig minuten voor tijd maakte Niels Bentvelzen er ook nog 3-0 van. Teylingen stelde hier dus als gezegd niets tegenover.


Geen kans gecreëerd

Aanvoerder Dennis van den Nouland zag een plichtmatig Teylingen: "De eerste helft gaven we weinig tot niets weg, maar zelf hebben we ook geen één kans gehad. Het is zuur dat we door een domme overtreding 1-0 achter komen. In de tweede helft zouden we wat meer gaan voetballen, omdat we de eerste helft veel te snel de lange bal speelden. Helaas kregen we snel in de tweede helft een penalty te verwerken en dan weet je dat het moeilijk wordt. Twee dode spelmomenten breken ons dan op", aldus de verdediger.


Van den Nouland vervolgt: "De 3-0 viel nog en Mark van der Heijden viel met een hamstringblessure uit, dan spelen we nog met tien man ook. We hebben geen kans gecreëerd vandaag en dat is spijtig. Het is een beetje hetzelfde liedje als de laatste weken, we doen niet onder voor de tegenstander, maar we laten zelf veel te weinig zien om aanspraak te maken op een resultaat. Het komt allemaal wat plichtmatig over. Er volgen nu twee cruciale wedstrijden die gewonnen moeten worden (HMSH thuis en Concordia uit, red.). Willen we dit seizoen nog van die p/d plek afkomen, dan moeten we echt zes punten pakken", sloot de Sassenheimer af.


Favoriet tegen HMSH

Aankomende zondag speelt Teylingen dus thuis tegen HMSH, waar het eerder op bezoek in Den Haag nog onderuit ging. Met vier gewonnen wedstrijden van de zeventien gespeelde ontmoetingen is een overwinning zeker geen garantie. Ook HMSH is niet in goede doen en thuis speelt Teylingen beter dan uit, Teylingen zal dan ook als favoriet aan de aftrap verschijnen aanstaande zondag.

Waterpoloërs ZV Sassenheim kampioen zonder puntverlies

De waterpolo heren zijn kampioen in derde klasse en promoveren in het jubileumjaar naar de tweede klasse. Foto: pr./Kees Molenaar

Sassenheim n Heren 1 van Zwemvereniging Sassenheim is zondag ruim voor het einde van de competitie kampioen geworden van de derde klasse. De ploeg van Geert Lambers was in de streekderby tegen Alkemade met 15-12 te sterk voor de bezoekers.

De formatie uit Roelofarendsveen was zondagavond op bezoek in de volgepakte Wasbeek in Sassenheim. Ondanks de negende plek van de bezoekers was Alkemade de laatste tijd wel goed op dreef. In de strijd tegen degradatie bleven zij de afgelopen vier wedstrijden ongeslagen. Toch kwamen de Sassenheimers al snel op voorsprong na een soepele aanval die werd afgerond door aanvoerder Rens Geurds, die in totaal goed was voor vier doelpunten. Na de 4-1 leek het verschil al vroegtijdig gemaakt, maar Alkemade vocht zich terug in de wedstrijd en liet het verschil niet verder oplopen. Na twee periodes stond de teller op 7-4. Pas in de vierde periode breidde Sassenheim de voorsprong uit tot een ruime 15-9. Echter had Alkemade een sterk slotoffensief en kwamen de bezoekers wederom terug tot een verschil van drie doelpunten. Hiermee werd de eindstand bepaald op 15-12 en kon Sassenheim gehuldigd worden door verenigingsvoorzitter Frank van Nobelen.

Stan Postma start in de basis bij TOP. | Foto: pr./René van Dam Foto: pr./Rene van DamPromotie tweede klasse

Met nog drie wedstrijden op de speelkalender is dit een dik verdiend kampioenschap waarin er met tot nu toe 272 doelpunten louter is gewonnen. Een mooi cadeau voor de vereniging die dit jaar haar 55-jarig jubileum viert. Aankomend seizoen zal Sassenheim na dertien jaar weer uitkomen in de tweede klasse van de landelijke waterpolocompetitie.


Junioren ook kampioen

Niet alleen het eerste herenteam werd zondagavond kampioen in de Wasbeek. Ook de aanstormende talenten van de herenjeugd AJ1 zijn op een geweldige wijze kampioen geworden van de 1e klasse van dit district. De AJ1 speelde ook tegen Alkemade en won eenvoudig met 10-3. De doelpunten kwamen van Pim, Luc, Sjoerd, Sam en Pieter. Met nog twee wedstrijden te gaan blijken de Sassenheimse junioren onverslaanbaar in hun competitie.

>TOP plaatst zich voor play-offs na winst op hekkensluiter Tempo

Sassenheim n Met een ruime overwinning heeft TOP/SolarCompleet zich geplaatst voor de play-offs. Hekkensluiter Tempo kon het de Sassenheimers geen moment moeilijk maken.

Echt lastig had TOP het in eigen huis niet. De thuisploeg startte opnieuw met Julia Schuiling in de basis. Zij vervangt al enkele weken de geblesseerde Celeste Split. Bij de heren kan coach Jan Niebeek nog geen beroep doen op de geblesseerde Tim Flokstra en Frank Mostard. Hij koos deze wedstrijd voor Stan Postma naast Mick Snel. De aanvoerder was ook weer beschikbaar, nadat hij zich vorige week met een blessure moest laten vervangen.


Voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, was die eigenlijk al beslist. TOP liep eenvoudig uit naar 10-2. Tempo stelde daar weinig tegenover. Dat de ploeg uit Alphen aan den Rijn bij winst nog een kleine kans zou maken om degradatie te ontlopen, was niet te zien. Wellicht voelden de spelers ook wel aan dat het verschil met de nummer twee uit de Korfbal League te groot was. Bij rust stond het 16-8. Ook na de rust kwam TOP niet in de problemen. Nick Pikaar legde schutter Edwin van der Weide aan banden. Aan de andere kant was Jelle Steenbeek nog wel goed voor een aantal mooie doelpunten. Bij TOP kwam iedereen op het scoreformulier. Thomas Tiggelman, Roos Verheugt en Thijs van der Zaag mochten bij de Sassenheimers nog even meedoen. De eindstand werd bepaald op 34-18. Tempo-speler Thomas van Haastrecht werd tot zijn eigen verrassing gekozen tot speler van de wedstrijd. Het was een kleine pleister op de wond, want door het eigen verlies en de verrassende winst van Groen Geel, is Tempo na een seizoen weer gedegradeerd. Het speelt volgend jaar in de Hoofdklasse.


Door de overwinning plaatst TOP zich voor de play-offs, waarin de beste vier ploegen uit de Korfbal League gaan uitmaken wie op 4 april de finale spelen in Ahoy. Naast TOP zijn dat PKC, Fortuna en LDODK. Welke ploegen tegen elkaar uitkomen in de best-of-three, is na volgend speelweekend bekend. Dan is de laatste competitiewedstrijd. TOP speelt dan in het Friese Gorredijk tegen LDODK.

MHC Voorhout wint in laatste minuut van IJburg

Charles Gossens schudt meerdere tegenstanders af. | Foto: pr. Foto: pr.

Voorhout n De zaalcompetitie is weer afgelopen en de hockeyers beginnen weer met het tweede deel van de competitie. De mannen van Voorhout maakten het in de eerste wedstrijd na de winterstop uitermate spannend en wonnen verdiend in de laatste minuut van IJburg met 3-2.


Na een goede oefenreeks begonnen de hockeymannen aan het echte werk. IJburg uit Amsterdam kwam op bezoek. In het eerste deel van de competitie hadden de mannen de winst laten liggen en dropen toen af met verlies. Beide teams staan in de middenmoot met zicht op promotie dus het was noodzakelijk de drie punten in Voorhout te houden.


Voorhout begon goed aan de wedstrijd met fel en aanvallend spel werd IJburg onder druk gezet. Hele grote kansen kwamen er niet in het eerste kwart van de wedstrijd. Met een snelle counter moest keeper Sebastiaan van der Tas van MHC Voorhout redding brengen en hield knap de nul op het bord. Na 25 minuten werd Timo van Katwijk op de kop van de cirkel vrij gespeeld. Hij haalde vernietigend uit en Voorhout stond op 1-0. De thuisclub had de wedstrijd onder controle en ging met deze stand de rust in.


Counters

Na de rust was er hetzelfde beeld. De controle van Voorhout dat gedisciplineerd speelde en een IJburg dat geen vuist kon maken. Na 7 minuten werd een tip-inn door de keeper van IJburg gekeerd, maar in de rebound scoorde Daan Meijer beheerst de 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar in plaats de wedstrijd rustig uit te spelen wilde Voorhout naar de 3-0. Tien minuten voor tijd liepen de mannen twee keer in het mes door snelle counters en werd het 2-2.


Laatste seconde

De schrik zat er goed in maar Voorhout rechtte de rug en ging vol in aanval. Na een afgekeurd doelpunt kwam er nog een strafcorner, wat niet het verwachte resultaat opleverde. In de laatste minuut kreeg Voorhout de laatste kans. Het werd weer een strafcorner. Elie Kiabokulua werd de matchwinnaar. Hij scoorde met een snoeiharde push de verdiende 3-2. Er werd direct afgefloten. De mannen toonden karakter en veerkracht in deze wedstrijd en blijven naar boven kijken in deze spannende competitie.

>Vrouwen Ter Leede pakken driepunter tegen SSS

Sassenheim n Na drie verliespartijen konden de Vrouwen van Ter Leede afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen SSS uit Klasswaal verdiend met een 2-1 winst afsluiten. Voor het oog een nipte overwinning met Ter Leede hield de tegenstander in leven door veel uitgespeelde kansen niet te verzilveren. Bovendien verkeerde de doelverdedigster van SSS in een zeer goede vorm en wist zij met een aantal fraaie reddingen de schade te beperken.

Ter Leede Vrouwen trok vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd naar zich toe en ondanks het windvoordeel moest SSS zich veelal tot tegenhouden beperken. Al in de tweede minuut combineerde Ter Leede fraai door de verdediging van SSS maar de kans werd niet benut. Ter Leede bleef de aanval zoeken en dit resulteerde na 20 minuten in een voorsprong van 1-0. Romy van Beelen verschalkte de SSS-verdediging met een geplaatste schuiver.


Ter Leede kon daarna doordrukken maar verzuimde dat en speelde een periode zeer slordig in de verdediging. Hieruit ontstond uit het niets een kans voor de bezoekers die optimaal profiteerde (1-1).


Keeper in vorm

Ook na rust hetzelfde spelbeeld, Ter Leede het betere spel en veel in de aanval maar fraai gecreëerde kansen waren niet besteedt aan de voorwaartsen. Uit een corner van Justine Jansen kon opnieuw Romy van Beelen raak koppen en stond de 2-1 op het scorebord. Hierna kregen de Ter Leede Vrouwen nog enkel uitgespeelde mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar steeds stond de SSS-keepster op de juiste plaats. Hierdoor bleef de wedstrijd spannend en kroop Ter Leede vlak voor tijd nog door het oog van de naald toen bij een counter van SSS de bal op de paal werd geschoten. Na 94 minuten floot een uitstekend leidende scheidsrechter van Slobbe voor de laatste maal en konden driepunten worden bijgeschreven.


Beker

Komende zaterdag spelen de Vrouwen in de kwartfinale van de landelijke beker tegen ADO Den Haag in het CAR Jeans Stadion in Den Haag.

Foreholte verliest in 'tropisch' Beek

Feline Verweij scoort na break-out voor Foreholte. | Foto: pr. Foto: pr./Marion Hoogervorst

Voorhout n Tegenstander BFC had maar één doel en dat was winnen. Foreholte had als doel om het BFC zo lastig mogelijk te maken.

Na een lange reis richting Limburg, naar het plaatsje Beek om precies te zijn was, werden de spelers van Foreholte verwelkomd in de sporthal waar de temperatuur tropisch was, zowel in de kantine als in de sporthal zelf. De start van Foreholte was niet best en al snel stond Foreholte op achterstand. Zoals alle wedstrijden kwam Foreholte ook dit keer weer terug. De Voorhoutse ploeg kroop tot twee punten naar BFC, maar de thuisclub hield het hoofd koel. Foreholte ging de rust in met drie punten achterstand.
Balverlies

Na de rust probeerde Foreholte de puntjes op de i te zetten, maar het vele balverlies werd door BFC hard afgestraft. Met een achterstand van acht doelpunten bleef Foreholte handballen voor wat het waard was en probeerde het maximale eruit te halen. In deze hitte werd duidelijk kansen missen en balverlies dodelijk waren. De eindstand, 32-24, was in het voordeel van BFC.

21 / 22

Kans maken op een uur bowlen en een bittergarnituur bij Lucky's Bowling Warmond? Zorg dat de juiste oplossing uiterlijk zondag 15 maart binnen is, samen met uw naam en adres. Dat kan per post: Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7A, 2222 AH te Katwijk. Of stuur een mail naar redactie@deteylinger.nl o.v.v Puzzelprijs. Winnaar van week 10: Annie Steekers. Oplossing: schutsluis.