De Teylinger

15 maart 2017

De Teylinger 15 maart 2017


Inwoners zijn fietsendiefstal zat

Foto: pr.

Teylingen n Bij de gemeenteraad is een brief ingekomen van een Sassenheimse over de veelvuldige diefstallen van fietsen bij station Sassenheim. Zij vraagt om straffe maatregelen, zoals een bewaakte stalling.

Door Nico Kuyt

Op maandag 20 maart gaat de raadscommissie Bestuur over maatregelen spreken, naar aanleiding van een motie van de fracties van VVD, CDA en D66 over cameratoezicht rond station Voorhout en Sassenheim. Daarin wordt opgeroepen om alvast met de camera's aan de Warmondse zijde van het station te gaan beginnen, want, zoals raadslid Robin Konings (VVD) het bij het indienen uitdrukte, het is daar een Sodom en Gomorrah in het onbeschaamd vergrijpen aan de tweewielers, ondanks de stevigste ketting.

Fiets weg

En ook de briefschrijfster kan daarvan spreken. Enkele weken geleden werd zij al geconfronteerd met een onbruikbaar slot aan haar fiets die gestald was aan de Warmondse kant. En eind februari zag zij een lege plek, ditmaal aan de Sassenheimse zijde. Zij geraakte ter plaatse in gesprek met twee medereizigers, waarvan bij één de afgelopen periode al drie fietsen door diefstal moest missen. De ander bleek raadslid Sybrinne de Vries (CDA) te zijn, die haar adviseerde het aan te kaarten in de komende raadscommissie Bestuur.

Facebook

Via Facebook ontdekte de schrijfster dat zij niet alleen stond in haar leed en velen een grote behoefte hebben aan een beter beveiligd station. Zij verzoekt dan ook om extra maatregelen. Zij wijst daarbij op de bewaakte fietsenstalling naast het station van Leiden. Zoiets zou ook in Sassenheim kunnen komen. Er hangt een kostenplaatje aan, maar als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, verplichte participatie, vrijwilligers, maatschappelijke stage hiervoor kunnen worden ingezet, dan kan er een win-win-situatie ontstaan. Verder wijst de schrijfster naar het plaatsen van camera's en extra toezicht.

Lees verder op pagina 7.

Wegafsluitingen rond Nagelbrug

Voorhout n In verband met de werkzaamheden voor de aanleg van de turborotonde en de fietsers- en voetgangersonderdoorgang bij de Nagelbrug, worden vanaf volgende week tijdelijk wegen afgesloten voor autoverkeer. Van maandag 20 tot en met woensdag 22 maart van 7.00 tot 17.00 uur 's is de Rijnsburgerweg tussen Stichting Buitenplaats Nieuw Schoonoord en de Nagelbrug afgesloten voor autoverkeer. Op donderdagavond 23 maart van 19.00 tot 5.00 uur is de N444 ter hoogte van de KTS (Teylingen College) afgesloten. Verkeer vanuit Voorhout en de Rijnsburgerweg richting de A44 kan wel gebruikmaken van de kruising bij de Nagelbrug. In het weekend van 8 april is er geen autoverkeer mogelijk tussen de KTS en de Sportlaan. Autoverkeer vanuit Noordwijk, Voorhout en de A44 wordt omgeleid.

???????

Foto: Esther Luijk

Kunst(t)huis
trekt veel
bezoekers

Bij de
slager
staan
schilderijen

Levendig debat in RLS rond
verkiezingen

Teylingen
in actie
voor NLdoet

sportweek n kampioenen in beeld

Nominaties sportprijzen Teylingen bekend

Teylingen n Wethouder Bas Brekelmans reikt dinsdag 21 maart om 20.00 uur de jaarlijkse sportprijs uit aan de sportman, sportvrouw of sportploeg uit de gemeente Teylingen, die op internationaal, nationaal dan wel regionaal niveau een sportieve prestatie heeft geleverd in 2016. Daarnaast wordt ook de Talentenprijs uitgereikt en de sportbegeleider van het jaar in het zonnetje gezet. De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens de bijeenkomst van het Sportcafé in het clubgebouw van R.K.V.V. Teylingen en is voor iedereen toegankelijk.

Tot en met 9 februari konden inwoners kandidaten voor de sportprijzen voordragen. De jury heeft de onderstaande sporters genomineerd:

Talentenprijs (individuele sporter)

• Dennis Deutekom, dressuurruiter bij RJV De Duinruiters

• Andrea Bouma, sprintster bij Atletiekvereniging De Spartaan

• Ali Hasson, rolstoelbasketballer bij de Grasshoppers

Talentenprijs (sportploeg)

• Team 5, BC Dynamo Sassem badminton

• Ter Leede A1, voetbal (seizoen 2015-2016)

• Minioren Zwemvereniging de Columbiaan

Teylingen Sportprijs

• Vincent Kalkman, Ultraloper

• Selectie Warmunda 1, Voetbalvereniging SV Warmunda

• Top/Quoratio, Korfbalvereniging Top

• Dames 1, Tennisvereniging SVV Voorhout

Sportbegeleidersprijs

• Marco Dobbe, hoofdtrainer Zwemvereniging de Columbiaan

• Justin Compier, trainer voetbal F3 van de Foreholte

• Willem Homan, trainer bij R.K.V.V. Teylingen van het G-team

De gemeente Teylingen spreekt haar waardering uit voor de sportieve prestaties van haar inwoners. Hiervoor reikt de gemeente de jaarlijkse sportprijs uit aan de beste sportman, sportvrouw of sportploeg. Daarnaast wordt ook de Talentenprijs uitgereikt.

De Talentenprijs is voor de beste sporter, sportster of sportploeg tot 18 jaar. Sinds vorig jaar wordt ook de sportbegeleider van het jaar in het zonnetje gezet.

Levendig verkiezingsdebat

Soms werd over de stellingen door de leerlingen behoorlijk de rode kaart van de twijfel opgestoken. | Foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

Sassenheim n Vier politieke partijen werden op vrijdag in de aula van het Rijnlands Lyceum aan de tand gevoeld over enkele stellingen die in de verkiezing voor de Tweede Kamer spelen. De leerlingen van de bovenbouw stelden daar kritische vragen aan drie kamerkandidaten en een partijvoorzitter en er ontspon een stevig debat.

Door Nico Kuyt

Het debat werd gevoerd met de kandidaten voor de Tweede Kamer Wendelien Tönjann (VVD), Julius Terpstra (CDA) en Roelof van Laar (PvdA) en de partijvoorzitter van D66-Teylingen, Katja Heede. De eerste stelling, 'Er moet een maatschappelijke dienstplicht worden ingevoerd', trof meteen een gevoelige snaar bij de jeugd. De één vond het wel een goed idee om iets terug te doen aan de maatschappij, maar de ander was fel tegen een dienstplicht. Van de afgevaardigden was het CDA voor. Het is goed voor de samenleving en je steekt er zelf wat van op. De VVD dacht anders. Bij defensie en zorginstelling heb je speciale vaardigheden nodig. De jeugd moet niet naar een kamp. D66 hikte weer tegen de verplichting. Je moet kijken wat jongeren zelf willen en hun de keuze overlaten. Maar voorstander PvdA legde de vinger op de levenservaring die je ermee opbouwt. In andere landen is het zo´n tussentijdje heel gewoon. Echter, een scholiere zag er helemaal niets in. In de tijd vlak voor het schoolverlaten heeft zij het al druk genoeg, zoals voor het examen. Een mede-scholier hakte er stevig op in. "Mijn moeder werkt in de zorg en heeft moeten strijden om haar baan te behouden. Nu wilt u die banen laten vervullen door jongeren die er niets van weten. Dat is geldverspilling, tijdverspilling en neemt een deel van de opleiding weg. Het is gewoon een slecht idee."

Euthanasie

Hierop volgde een nogal zware discussie of het een goed idee is dat euthanasie makkelijker wordt voor mensen van 75 bij een voltooid leven. Een scholiere wees op eenzame ouderen die er klaar voor zijn, maar nu niet mogen, maar een andere kende iemand die een depressie had gehad. Als die toen de keuze had gehad, leefde zij niet meer. Met therapie is zij eruit gekomen. Na het sluitstuk of Nederland vluchtelingen moet opvangen op een absoluut minimumniveau, liep het debat naar een einde. De leerlingen hebben maandag en dinsdag op school gestemd op hun partijvoorkeur. Het debat is een initiatief van politiek Teylingen om jongeren meer daarbij te betrekken. Het idee leeft om het volgend jaar groter op te zetten rond de gemeenteraadsverkiezingen.

Stemmen

Vandaag, woensdag 15 maart, is het aan de inwoners van Teylinger van achttien jaar en ouder om te stemmen voor de Tweede Kamer. De stemlokalen in Voorhout (6), Sassenheim (6) en Warmond (1) zijn open van 7.30 tot 21.00 uur. De mobiele stembureaus bij de BNS en het Bestuurscentrum (Voorhout), Sassembourg en de Julianakerk (Sassenheim) en Het Butterhuis (Warmond) hebben beperkte openingstijden. De uitslag van de verkiezingen wordt na afloop zo snel mogelijk op www.deteylinger.nl geplaatst.

Beperkingen camera´s bij station Sassenheim

Vervolg voorpagina

Als voorbereiding op de discussie in de commissie wijst B&W in een notitie op de maatregelen die reeds zijn genomen, zoals de lokfiets, extra toezicht en de koffiekar. Ook zijn er eind februari paaltjes geplaatst aan de Warmondse zijde. Als nog geplande acties staat onder andere de uitbreiding van het aantal fietsenstallingen en het anders positioneren daarvan zodat er meer zicht ontstaat. Camera's vergroten weliswaar het veiligheidsgevoel, maar er valt wel iets op af te dingen, aldus B&W. Het direct bekijken van de beelden is erg kostbaar. De 'impulsieve daders' zullen hoogstwaarschijnlijk toch een misdrijf plegen en 'berekenende daders' verplaatsen zich of trekken een capuchon over hun hoofd. Zelden worden zaken door camerabeelden opgelost, zo is de ervaring. De filmpjes, of zij nu direct of achteraf bekeken worden, geven wel handvatten in de opsporingsdossier. Als voorbereiding voor de bespreking in de commissie is B&W nog aan het uitzoeken wat het gebruik van de camera´s kost. Ook een beveiligde fietsenstalling wordt daarbij meegenomen. Daarnaast loopt er nog een onderzoek naar een bijdrage van de verlichting als strijdmiddel tegen diefstallen.

Teylingen steekt handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Bij kinderboerderij de Klaprooshof zijn vrijwilligers aan de slag voor NLdoet. | Foto: pr. Foto: Esther Luijk

Teylingen n Tijdens NLdoet hebben vrijwilligers afgelopen weekend de handen uit de mouwen gestoken. In Teylingen werd er onder andere een hightea georganiseerd, met ouderen gewandeld en volop geklust en schoongemaakt.

Door Esther Luijk

Een van de grotere klussen was de grote schoonmaak bij kinderboerderij de Klaprooshof. Zo'n twintig vrijwilligers gingen daar zaterdagochtend aan de slag. Voorzitter Arie Dwarswaard is blij met de grote animo voor de klus. "We hebben genoeg te doen, dus het is geweldig dat er zoveel mensen zijn gekomen. We moeten nog de duiventil nog schoonmaken, de grond omspitten, tegels leggen, nieuw zaagsel in het kippenhok leggen, noem maar op." De kinderboerderij heeft twee keer per jaar een grote schoonmaak nodig. NLdoet komt daarom precies op het goede moment, volgens de voorzitter. "In het voorjaar maken we graag gebruik van NLdoet, en in het najaar van Burendag. Die dagen zijn heel kostbaar voor ons. Reken maar uit, twintig mensen die allemaal drie uurtjes werken, en je hebt voor anderhalve week werk verricht met z'n allen!"

VluchtelingenWerk in DVV

Bij speeltuin DVV in de Sporthofflaan in Sassenheim wordt zaterdag ook druk geklust. Onder de vrijwilligers bevinden zich ook zeven statushouders. "Een paar sterke mannen kunnen we zeker gebruiken, want er zijn flink wat zware klussen," zegt voorzitter Bianca Drommel. Ze was aangenaam verrast dat de klus in DVV al zo snel vol zat. "We doen al jaren mee met NLdoet, want het is een mooie gelegenheid om de speeltuin weer klaar te maken voor de opening van het speeltuinseizoen op zaterdag 15 april. VluchtelingenWerk stuurde ons een e-mail dat ze graag wilde komen helpen met een aantal statushouders. Dat is wel heel erg fijn natuurlijk!".

Modder

De grootste klus die moest gebeuren op de Klaprooshof is het verplaatsen van het hek op de schapenwei. Gelukkig waren daar de mannen van LionsClub Lisse De Oude Duinen, die graag met hun benen in de modder staan. Voorzitter Lions Nederland Joost Paijmans is er ook bij. "Het is een heel karwei, maar het moet wel gebeuren. We zijn met een grote groep, dus we zochten een grote klus. Nou, dat is zeker gelukt!" Meer op www.deteylinger.nl.

Science fiction

Ik volg al 25 jaar raadsvergaderingen. Ik zit al 25 jaar bij bestuursvergaderingen. Ik zit er vaak bij als het gaat over visie, stip op de horizon, langetermijnbeleid en tegenwoordig heb je droomsessies. Allerlei benamingen voor de toekomst.

Je herkent ook een beetje de type bestuurders. Je hebt stoelwarmhouders, grote-mond-niks-presteerders, kijk-mij-eens-belangrijk-zijnders, ik-heb-het-zo-druk-doenders, ik-sta-achter-een-boom-dus-ze-zien-me-nieters en nog meer flapdrolcategorieën. Het is ook een beetje een circuit. Als een bestuurder ergens stopt, wordt hij of zij weer gevraagd voor een andere klus. Iemand die inspreekt tijdens een politieke vergadering wordt daarna direct benaderd door diverse politieke partijen of hij of zij niet actief wil worden in de politiek. Schaarste zorgt ook voor een niet zo strenge selectie. "We zijn al blij als er een gek is die het wil doen."

Vlak voor de verkiezingen zie ik landbestuurders waar ik een beetje bang van word. Ik twijfel echt aan het verstandelijk of fatsoenlijk vermogen van sommige landelijke politici. Tegelijkertijd zie ik om me heen bestuurders die niet presteren en het ergste is: ze komen er allemaal mee weg. Wethouders die antwoorden van ambtenaren voorlezen en bij vragen maar een beetje in de ruimte zwammen. Ze weten toch wel dat de afgesproken meerderheid de wethouder niet laat vallen. Bestuurders van vrijwilligersorganisaties die bij openingen (met, wauwie, fotografen) vooraan staan, maar verder niets presteren. Het is ook teamwork: als je in een bestuur zit en iedereen gaat er voor, dan gebeurt er iets.

Andersom geldt het ook. Ik heb weleens in een bestuur gezeten waarvan ik dacht: wat doe ik hier? Ik deed gewoon mee met het collectief falen. Hoe komt dat? Was het altijd al zo? Moeten we terug naar de tijd dat dokter, notaris en aannemer in besturen de lakens uitdeelden? Waarom ontploft er af en toe een bestuur? Waarom stappen meer bestuurders op vanwege ruzie dan dat ze zeggen: mijn bijdrage is niet goed genoeg om te blijven zitten? Als het bestuur van het land al zorgt voor rimpels in mijn voorhoofd, hoe moet het dan een paar niveaus lokaler?

De oplossing: op een respectvolle manier elkaar de waarheid zeggen, afspraak is afspraak! Lukt het je niet: opzouten. En dan niet de schuld bij een ander neerleggen of achter een boom gaan staan. Nee, verantwoordelijkheid nemen. De journalistiek, lokaal, regionaal en landelijk maakt het wereldkundig. Ik snap opeens waarom ik deze column de titel 'science fiction' heb gegeven.

Ard Zandbergen

Hoofdredacteur BO

ard@bollenstreekomroep.nl

Vogels spotten met vaarexcursie

Warmond n Vanuit Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn start op zondag 19 maart om 9.00 uur een vaarexcursie om de weidevogels van dichtbij te kunnen zien.

Na een korte introductie stappen deelnemers aan boord van een koeienschuit. De kosten bedragen 4 euro. Aanmelden via info@koudenhoornontdekken.nl.

Teylingse sportweek in beeld

TOP D1 kan het kampioenschap vieren door een beter doelsaldo dan concurrent Fortuna. TOP speelt op zaterdag 18 maart het NK in Wijk bij Duurstede. | Foto: pr. Foto: pr.

Teylingen n De handbalsters van Foreholte hebben zaterdag een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. In een spannende wedstrijd werd concurrent DSVD met 26-27 verslagen. De hele wedstrijd ging het gelijk op tussen de nummer één uit Voorhout en de runner-up uit Deurningen. Twintig seconde voor tijd scoorde Dana Vincenten de winnende. Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt Foreholte op weg naar het kampioenschap en daarmee ook naar directe promotie naar de eredivisie. Er wordt alvast een voorzichtig feestje gevierd in Voorhout (foto midden).

De korfballers van TOP hadden ongetwijfeld liever gewonnen bij Blauw-Wit in Amsterdam, maar er echt toe doen deed het niet meer. Door het 22-18 verlies verandert er weinig aan de stand, met TOP op plek twee. Als de Sassenheimers in de thuiswedstrijd tegen Fortuna winnen, zijn ze zeker van de tweede plaats en het thuisvoordeel in de playoffs. De tegenstander daarin is al bekend: LDODK uit het Friese Gorredijk. Overigens wel goed nieuws van de jeugd van TOP: zowel TOP C1 als TOP D1 (foto) zijn kampioen geworden spelen aanstaande zaterdag op het NK om de nationale titels.

De speelsters van Foreholte vieren de overwinning op DSVD. Door de winst zijn ze heel dicht bij het kampioenschap. | Foto: pr. Foto: pr.

Derbydag stond bij zowel de aanhangers van Foreholte als Teylingen al in de agenda's omcirkeld. Op zondag troffen de voetbalburen elkaar. Thuisploeg Teylingen kwam op voorsprong door een goal van Mark van der Vlugt. Foreholte kwam door een kopbal van Christian Guijt op 1-1. In de extra tijd leek Teylingen er met de volle buit van door te gaan door een schot van opnieuw Van der Vlugt. Sam Lemmers dacht daar anders over en zijn goal zorgde voor een puntendeling op het zonovergoten sportpark de Roodemolen.

Terwijl de dames van VCS nog genieten van een weekje rust, speelde heren 1 van de volleybalclub tegen Inter Rijswijk met in de basis Erik de Muinck, die naast speler ook trainer/coach is geworden na vertrek van de vorige trainer. VCS verloor met 2-3, maar het goede gevoel overheerst na de wedstrijd.

Medaillenieuws vanuit de Warmondse IJsclub; met brons voor Patricia Koot tijdens de prestigieuze Vikingrace in Thialf en de winst in het jongerenklassement van Lisa van der Geest in de KPN Marathon Cup zijn er weer succes geboekt. Van der Geest eindigde in diezelfde Marathon Cup op de tweede plaats in het eindklassement. Iris van der Stelt eindigde net naast het podium.

En dan nog een berichtje van de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV), want daar begint aanstaande zaterdag het nieuwe tennisseizoen met activiteiten voor jong en oud. Het is waarschijnlijk de laatste keer op het huidige complex aan de Parklaan, want volgend seizoen hoopt STV al verhuisd te zijn naar het nieuwe tenniscomplex op sportpark de Roodemolen.

Deze week is er helaas geen sportpagina. Alle verslagen zijn te vinden op www.deteylinger.nl.

Auto van Dijk zet stap richting toekomst met nieuw pand

Het team van Auto van Dijk voor de nieuwe vestiging aan de Veerpolder 11 in Warmond. | Foto: fbps/Peter Schipper Foto: Peter Schipper

Warmond n "In het oude pand hadden we maar drie bruggen. We hadden te weinig werkplekken," beschrijft Ted van Dijk, eigenaar van Auto van Dijk. Van Dijk en de andere monteurs moesten zich behoorlijk behelpen: "Als er even een spoedklus was met een auto, moest een andere auto van de brug af." Ook aan parkeerplaatsen was een gebrek. Vanaf nu is Auto van Dijk van deze problemen af: op 18 maart viert het autobedrijf officieel de verhuizing naar een nieuw pand, letterlijk op steenworp afstand van de oude stek.

Door Mandy van Leeuwen

"We wilden eigenlijk al jaren naar een ander pand," herinnert Van Dijk zich. Dertig jaar geleden vestigde het bedrijf – toen nog van zijn vader – zich in de Veerpolder. Het familiebedrijf groeide in de loop der jaren letterlijk uit zijn jasje. Toch was een verhuizing niet vanzelfsprekend, juist omdat het bedrijf niet weg te denken is uit de Veerpolder. Toen zich de mogelijkheid voordeed om in diezelfde Veerpolder een ruim pand te kopen, greep Van Dijk deze kans dan ook met beide handen aan.

Het harde werken beloond

Een grootscheepse verbouwing was nodig om van talloze kleine ruimtes één grote werkplaats te maken. "We hebben dit kunnen bereiken met het hele team, waaronder familie," vertelt Van Dijk dankbaar. Het resultaat mag er zijn: over ieder hoekje in de nette werkplaats is nagedacht, wat het mogelijk maakt nog beter aan de wensen van de klant te voldoen. Zo biedt de garage snelservice voor eenvoudigere problemen en zorgt de nieuwe APK-straat voor meer efficiëntie.

Voordelen

De nieuwe plek biedt direct veel voordelen. "Mensen denken misschien dat we door de verhuizing duurder zijn geworden, maar we kunnen nu juist veel efficiënter werken." Daarnaast kan de garage dankzij het nieuwe pand met de tijd meegaan: op het gebied van techniek, maar ook wat betreft duurzaamheid. Zo is een speciale olievloer aangelegd en zijn de middelen om optimaal om te kunnen gaan met hybride en elektrische auto's aanwezig. "De monteurs gaan hiervoor binnenkort ook weer op cursus." Het garagebedrijf is nog op zoek naar een extra allround monteur.

Gemoedelijkheid blijft

Wat in het nieuwe pand blijft bestaan is de unieke werkwijze van de garage: de monteur handelt het hele traject af, inclusief klantcontact. "Er is sprake van persoonlijke afhandeling en we denken met de klant mee." Van Dijk benadrukt de gemoedelijke sfeer te willen behouden: "We hebben expres geen balie gemonteerd."

Wie de nieuwe locatie met eigen ogen wil zien, is op zaterdag 18 maart van harte welkom op de open dag bij het bedrijf, gelegen aan de Veerpolder 11. Naast een hapje en een drankje zullen er enkele demonstraties plaatsvinden.

Rommelig

Redactie n Gelukkig komt het niet vaak voor, maar de krant is deze week door omstandigheden wat rommeliger ingedeeld dan u van ons gewend bent. Volgende week hopen we weer dat we alle redactie-artikelen kunnen plaatsen. De extra artikelen en ingestuurde persberichten zijn te lezen op www.deteylinger.nl.

Woensdag 15 t/m 22 maart

Sassenheim

RK_Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 186): 10.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. Vivace. Voorganger: pastor J. Straathof

Protestantse Gemeente:

- Dorpskerk (Hoofdstraat 217): zondag 10.00 uur en 19.00 uur; voorganger: Ds. A.A. Bosma

- Julianakerk (Julianalaan 6): zondag 10.00 uur; Aonvdmaal, voorganger: Ds. H.R. Betting

Christelijke Gereformeerde Havenkerk (Bijweglaan 4): zondag 10.00 uur, voorganger: dhr. B. van Laar

Voorhout

RK-Sint Bartholomeuskerk (Herenstraat 47): zondag 10.00 uur, Woord & Communieviering (kennismaking Vormsel) m.m.v. Jongerenkoor "Barth-Westenwind", voorganger: M. Claassens

Protestantse Gemeente (Dr. Aletta Jacobslaan 9): zondag 10.00 uur, voorganger: ds. J.W. v.d Berg

Warmond

RK-Sint Matthiaskerk (Herenweg 76): woensdag 15 maart 19.00 uur, Vesper; zaterdag 18 maart 19.00 uur, Woord en Communieviering met Iriskoor, voorganger: Jan Timmermann; woensdag 22 maart 19.00 uur, Vesper.

Protestantse Gemeente (Herenweg 82): zondag 10.00 uur, voorganger: Mevr. Ds.H.G.T van Welie - Kaai

Baptistengemeente Kaleb Teylingen (Herenweg 80): zondag 10.30 uur, voorganger: Ds. W.F. van Rijn

Wings of Healing (Veerpolder 6a): vrijdag 10 maart, genezingsdienst; zaterdag 19.00 uur Jeugdavond; zondag 10.00 uur: Eredienst, 19.00 uur Onderwijsdienst o.l.v. Jan Zijlstra